Vali Yılmaz: Burdur'da sıcak su yatakları var

04 Aralık 2012 Salı 17:05
Vali Yılmaz: Burdur'da sıcak su yatakları var






BURDUR (CİHAN)- Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur´un sıcak su yataklarının olduğu bölgede yer aldığını söyledi. Geçen hafta Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını açıklayan Yılmaz, yatırımcılara söz konusu alanla ilgili tanıtım yapacaklarını belirtti.

Nurettin Yılmaz, Valilik Toplantı Salonu'nda ilin tanıtımı için İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından 2012 yılına kadar bastırılan kitap, katalog ve tanıtım materyalleri basına tanıttı.

Burdur'da sıcak su yataklarının bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, geçen hafta Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını belirtti. Yetkililerin bölgeyle ilgili hazırlayacakları raporlar doğrultusunda çalışma yapacaklarını ifade eden Yılmaz, ''Biz de kaplıca açısından diğer illerle aynı bölgedeyiz. Bazı sularımız içiliyor. Sıcak su yataklarımız bulunuyor. Gelen raporlar doğrultusunda yatırımcılara tanıtımlarımızı yapacağız.'' diye konuştu.

Burdur´un turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldiğini belirten Yılmaz, Ağlasun ilçesine 4 yıldızlı bir otel inşaatına başlandığını belirtti. Yeni yılda daha çok, yatırımcıya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini bildiren Yılmaz, 2013 yılında da kazı çalışmalarının süreceğini ifade etti. Sagalassos Antik Kenti'ndeki karşılama merkezi denilen yerin ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını anlatan Yılmaz, turizmcilere yönelik de tanıtım çalışması yapacaklarını dile getirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Burdur'a gelip kenti tanıtmak istediğini açıklayan Yılmaz, şunları kaydetti: ''Biz de 'gelin sizi misafir edelim' dedik. Uygun tarihte gelecekler. Tabi şu anda konaklama ön plana çıkıyor. Antalya'da ortalama her yıl 50 bin yatağa yakın bir ilave yatak artışı var. Bizim, maalesef konaklama açısından yatak sıkıntımız var. şeklinde konuştu.

Valilik toplantı salonundaki program sonunda İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından 2012 yılına kadar bastırılan kitap ve materyaller hakkında bilgi verildi. Söz konusu kitap ve materyaller şöyle: 'Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuarları Kitabı', 'Hamit Çine Sazlı Sözlü Anılarım kitabı', 'Osman Akkoç Şiir Kitabı', 'Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu Kitabı', 'Burdur'un Tarihi Kent Dokusu Kitabı', 'Unutulmayan Burdurlular 1. Sempozyumu', 'Burdur İl Rehberi', 'Tekelinin Dilinden Telinden', 'Dünden Bugüne Burdur'da Oynayan Çocuk ve Genç Oyunları', 'Burdur Tanıtım Broşürü', 'Sagalassos Tanıtım Broşürü' ve 'Kibyra Tanıtım Broşürü.'

Toplantıya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve yetkililer katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.