Van'da deprem; Van 4.3 deprem ile sallandı

Van'da saat 00.30'da meydana gelen deprem geniş bir alanda hissedildi. Depremin büyüklüğü 4.3 olarak açıklandı.

09 Nisan 2017 Pazar 00:48
Van'da deprem; Van 4.3 deprem ile sallandı






Van'da deprem; Van 4.3 deprem ile sallandı

Son Dakika Van'da deprem. Van'da meydana gelen  depremin şiddeti 4.3 olarak açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Saat 00.30'da merkez üssü Yemlice olan depremin geniş bir alanda hissedildiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin saat 24.30'da, Van'ın Tusba ilçesinde 4.2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.






Son Depremler

Yer yüzüne oldukça yakın bir derinlikte oluşan sarsıntı yer kabuğunun 5 km derinliğinde oluştu.

İlk sarsıntının ardından Van'da üç artçı deprem daha meydana geldi. 1.9, 2.1 ve 2.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntıların merkez üssü Van Gölü ile Karagündüz ve Yaylıkaya yakınları olarak açıklandı.

Deprem Gölyazı, Bardakçı, Çitören, Kumluca gibi çok sayıda yerleşim biriminde korkuya neden oldu. Van il merkezine oldukça yakın bölgede oluşan deprem sonrasında vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak beklemeye başladı.
Yıkıcı bir etkisi bulunmayan depremin hasara neden olup olmadığı konusunda henüz bilgi yok.

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
Son Güncelleme: 09.04.2017 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.