Van'da okulları yaktığı tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:34
Van'da okulları yaktığı tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı






VAN (CİHAN)- Van'da, geçtiğimiz haftalarda öğrencilerin ders gördüğü prefabrik derslikleri ve ildeki başka okulları yaktığı tespit edilen 23 kişi, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü.

Van'da 11 Ekim Mehmet Akif Ersoy Lisesi tarafından kullanılan konteyner derslikler, 22 Ekim'de Van Gölü İlköğretim Okulu'na düzenlenen molotoflu saldırı ve 3 Kasım'da Van Gölü Endüstri Meslek Lisesi ve pansiyonuna taşlı saldırı düzenleyen gruplar, TEM şube ekipleri tarafından teknik takibe alındı. Özel Harekat ve TEM şube ekiplerinin, 23 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, okul kundaklama ve taşlama suçlarına karıştıkları tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun ardından gözaltına alınan 23 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık muayenesi için Van Bölge ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Zanlılar, yapılan sağlık kontrolünün ardından ifadelerin alınması için Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.