Varto Okuma Salonu Eğitim Derneği, aşure dağıttı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:13
Varto Okuma Salonu Eğitim Derneği, aşure dağıttı






MUŞ (CİHAN)- Muş'un Varto ilçesinde Okuma Salonu Derneği ve Anafen Dershanesi öğrencileri, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Varto Eğitim Derneği Sorumlusu Cahit Yamanoğlu, Muharrem ayı münasebetiyle hem okuma salonu öğrenci ve velilerine, hem de Anafen Dershanesi'ne giden öğrenci ve öğrenci velilerine derneğimizde aşure dağıtıldı. Burada insanların kaynaşmasını sağlamak, birbirimizin acısını anlamamız açısında Muharrem ayı önemlidir. Muharrem ayı hem bir matem, hem de bizim için sevinçtir. Hicri yılının başlaması, Hz. Hüseyin'in şehit olması, hem matem var. Hem sevinç var şehit olduğu için Buradaki insanların Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, aynı aşure benzeri bir arada yaşamamız gerektiğini bu günlerde beraber olmamızın, aynı sevinci, aynı kültürü ve üzüntüyü paylaşmamızın ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz. Biz de bize düşen görevi yerine getirmek için aşure dağıttık. Öğrencilerimizin sevincini gördük bu da bize mutluluk verdik. şeklinde konuştu.

Veliler ise Varto'da ilk defa öğrenciler için aşure dağıltığını gördük. Hocalarımız öğrenciler için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyorlar. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.