Vatan Gazetesi kapandı, AKŞAM ve Güneş'te işten çıkarma fırtınası

Sütunlarında 'Kriz var diyenler vatan hainidir' haberlerine imza atan gazeteler de kriz mağduru. Vatan gazetesi kapısına kilit vururken, AKŞAM, Güneş gazetelerinde işten çıkarmalar başladı.

31 Ekim 2018 Çarşamba 14:31
Vatan Gazetesi kapandı, AKŞAM ve Güneş'te işten çıkarma fırtınası






Vatan Gazetesi kapandı, AKŞAM ve Güneş'te işten çıkarma fırtınası


Habertürk Gazetesi'nin kapanmasının ardından yazılı basında ekonomik kriz, artan kağıt maliyetleri etkisini gösteriyor. Üstelik kriz, 'Kriz yok' diye bas bas bağıran gazeteleri vuruyor.

Ekonomik kriz var diyenleri vatan haini ilan eden gazeteler, kriz yüzünden kapısına kilit vururken, "Memura, emekliye müjdeli haberleri" ile ünlü gazeteler de kriz yüzünden toplu işten çıkarmalar başladı.

VATAN GAZETESİ'NİN KAPISINA KİLİT


Ciner Medya'nın amiral gemisi Habertürk Gazetesi'nin ardından Demirören Medya'da bomba gelişme! Vatan Gazetesi yarın son kez okurlarıyla buluşacak.

Demirören Medya Grubu'nda flaş gelişme yaşandı. 16 yıldır yayında olan gazete kapanma kararı aldı.

Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyonları satın alarak Türkiye’nin en büyük medya gücü haline gelen Demirören Ailesi, eski göz ağrısı Vatan Gazetesi’ni kapatıyor.

Vatan Gazetesi Yazarı Ercan İnan da bugün kişisel twitter hesabından bir paylaşım yaparak gazetenin kapanacağını duyurdu.

Dolar fiyatlarındaki ani yükseliş ve ekonomik kriz nedeniyle bir süredir küçülen gazetenin daha önce yapılan yönetim kurulu toplantılarında kapatılması gündeme gelmiş ancak somut adım için bir süre daha beklenmesi kararı alınmıştı.
Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal mayıs ayında yine Vatan ve Milliyet’in kapanacağına dair sızan bilgiler için, “68 yıllık geçmişi ile Türk basınının en önemli yayınlarından biri olan Milliyet Gazetesi ve 16 yıldır özgün çizgisi ile özellikle genç okurların tercihi haline gelen Vatan Gazetesi, Demirören Medya Holding çatısı altında yayın hayatına aynen devam edecektir. Bu yayınların geleceğine yönelik farklı bir tasarrufumuz söz konusu değildir” açıklaması yapmıştı.
2002 yılında kurulan Vatan Gazetesi, 2011 yılında Doğan Grubu’ndan Demirörenlere geçmişti.

Ciner Medya Grubu çatısı altında 9 yıldır yayın yapan Gazete Habertürk de reklamların azalması ve artan baskı maliyetleri nedeniyle 4 Temmuz 2018'de yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştı.

GÜNEŞ VE AKŞAM GAZETESİNDE TENKİSAT FIRTINASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı Hasan Yeşildağ’a ait olan Türkmedya’da büyük çaplı işten çıkarmalar için düğmeye basıldı. Bünyesinde Akşam, Güneş, Star, 24 TV ve 360 gibi önemli yayın organlarını bulunduran Türkmedya’dan tenkisat haberleri gelmeye devam ediyor.

Medyaradar’da yer alan bilgilere göre; grubun amiral gemisi Akşam Gazetesi’nden 6 kişi ile yollar ayrıldı.

Gece Muhabiri Şakir Aydın, Foto Muhabiri Mustafa Alkaç, eklerden Sibel Ateş Yengin ile Aysun Güngör ve Ankara’dan 2 kişinin kurum ile ilişkisinin kesildiği öğrenildi. Bu arada 2 yıldır gazetenin siyasi röportajlarını yapan Pınar Işık Ardor. Başarılı gazetecinin görevine sayfa sayısının azaltılması ve ekonomik sebep gerekçe gösterilerek son verildi.

GÜNEŞ'TE İŞTEN ÇIKARMALAR


Dolardaki ani yükselişe bağlı olarak oluşan kağıt krizi sonrası sayfa sayısını azaltan gazete, kadrosunda da küçülmeye giderek maliyetleri daha aşağı çekme çabası içinde.
Turgay Güler yönetimindeki Güneş’te şu ana kadar üç isimle yollar ayrıldı.

Editör Mehmet Özkan, Sayfa Sekreteri Aynur Taş’ın çıkışlarının verildiği, Haber Müdürü Taha Karagöz’ün ise kendi isteği doğrultusunda kurumla ilişkisini kestiği öğrenildi.

BÜYÜYEREK SÜRECEK

Tenkisat sürecinin önümüzdeki günlerde Türkmedya’nın diğer gazete ve televizyonlarını da içine alacak şekilde devam edeceği gelen haberler arasında.
Türkmedya geçtiğimiz yıl yaz aylarında "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan" sözleriyle uzun süre gündem olan iş adamı Ethem Sancak tarafından Hasan Yeşildağ’a satılmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezaevinden arkadaşı olan Yeşildağ, 1999’da Erdoğan’ı cezaevinde karşılayabilmek için bilerek suç işlemiş ve içeri girmişti.
Sancak ise televizyon ve gazeteleri elden çıkardıktan sonra AK Parti MYK’sına seçilmişti.

Anahtar Kelimeler:
GüneşAkşamVatan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.