Vatan Şaşmaz cinayeti; Filiz Aker'in fırtınalı hayatı

Vatan Şaşmaz cinayetinin ardından intihar eden Filiz Aker'in fırtınalı hayatı mercek altına alındı. Bir dönem Şemsi Denizer ve Hayri Kozakçıoğlu ile de adı aşk dedikodularına karışan eski oyuncu Aker, dönemin magazin gazetelerine sık sık başına gelen olaylarla konu oluyordu.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 13:12
Vatan Şaşmaz cinayeti; Filiz Aker'in fırtınalı hayatı






Vatan Şaşmaz cinayeti; Filiz Aker'in fırtınalı hayatı


Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı 4 kurşunla sırtından vurarak öldüren eski sinema oyuncusu ve manken Filiz Eker'in 1990'lı yıllara damgasını vuran fırtınalı hayatı mercek altına alındı. Vatan Şaşmaz'ı katlettikten sonra canına kıyan Filiz Aker, 90'lı yılların magazin basınında sık sık aşk dedikoduları ve şiddet içerikli haberlere konu oluyordu.

Filiz Aker, Türk sendikal hareketine damgasını vuran Maden İş Sendikası Başkanı Şemzi Denizer ile aşk yaşadığı iddiaları 1993 yılının en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Ancak Filiz Aker bu iddiaları evinde düzenlediği bir basın toplantısında kabul etmeyerek "O benim arkadaşım abim" diyerek konuyu noktaladı.


EVİNİN ÖNÜNDEN KAÇIRILMAK İSTENDİ

1990 yılında manken Filiz Aker ve Türk Sanat Müziği sanatçısı olan ablası Eda Eden ile kaçırılmak istendi. İstanbul'un Etiler ilçesinde yer alan evinin önünde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılmak istenen Filiz Aker, otomobilden Kilyos yolunda atladı ve yaralandı. Otomobilden atlayarak kendisini kaçırmak isteyen kişilerden kurtulan Filiz Aker'i bir taksi şoförü hastaneye götürdü.

Olayla ilgili konuşan Aker, "Bu kişinin amacı soygun değildi, canımı zor kurtardım." açıklamasını yaptı ve olaydan yaklaşık 1 saat sonra da ablası Eda Eren, çalıştığı gazinodan kaçırıldı. Eda Eren'in "Sarıyerli Fethi" olarak bilinen Fethi Müftüoğlu'nun adamları tarafından kaçırıldığı öne sürülmüştü.

SÜRGÜN FİLMİNİN ÇEKİMLERİNDE BURNU KIRILDI

1990 yılında "Sürgün" adlı sinema filminin çekimleri esnasında bir kangal köpeğinin saldırısına uğrayan Filiz Aker'in, rol arkadaşı Berhan Şimşek'in elindeki tüfeğin burnuna çarpması sonucuyla burnu kırıldı.

ŞEMSİ DENİZER İLE OLAYLI AŞK

Dönemin gazetelerinde ve dergilerinde sürekli yer alan Filiz Aker, 1993 yılında Maden-İş Sendikası Başkanı Şemsi Denizer ile yakalandı. Bir gazinoda düzenlenen galaya katılan çift, gazetecilerin fotoğraflarını çekmesiyle çevreye tehditler yağdırmış ve bu olay da dönemin gazetelerine haber olmuştu.

Şemsi Denizer ile ilgili evinde yaptığı basın toplantısında konuşan Filiz Aker, "Onu bir abi, bir dost olarak görürdüm. Aramızda duygusal bir yakınlık hiçbir zaman olmadı." açıklamasını yapmıştı.


ŞEMSİ DENİZER ÖLDÜRÜLDÜ

Bir dönem Filiz Aker'in sevgilisi olduğu öne sürülen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden-İş Başkanı Şemsi Denizer, Zonguldak'taki evinin önünde eski koruması tarafından kurşunlandı ve öldürüldü. Bu olay da "Filiz Aker'in kanlı aşkı" olarak tarihe geçmişti. Aynı zamanda Şemsi Denizer'in yakından tanıdığı katiline "Kaç para aldın?" diye bağırdığı iddia edilmişti. Balık'ın kiralık katil olduğu iddia edilmişti.

2011'DE İNTİHARA TEŞEBBÜS

Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker'in 2009 yılında aşk yaşadığı Vatan Şaşmaz'ı bir takıntı haline getirdiği ve platonik aşk beslediği iddia edildi. Vatan Şaşmaz'a karşı olan aşkına karşılık alamayan Filiz Aker, 2011 yılında ilaçla intihara teşebbüs etti.

EV SAHİBİ HAYRİ KOZAKÇIOĞLU İLE İLİŞKİ İDDİALARI

Olağanüstü hal bölge valilerinden olan Hayri Kozakçıoğlu'nun Akatlar Peker Sokak’taki lüks dairesinde ablası Eda Eren ile birlikte kiracı olarak kaldığı ortaya çıkmıştı.

Dönemin magazin basını, ortaya çıkan bu gerçeği "Ev sahibi - kiracı" ilişkisi olarak öne sürmüş ve bu ilişkinin arkasında bir aşk hikayesinin yattığını belirtmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.