Vatandaşlar, baz istasyonuna tepki gösterdi

04 Aralık 2012 Salı 11:53
Vatandaşlar, baz istasyonuna tepki gösterdi






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Kayalık Sokak sakinleri, mahallelerine kurulması planlanan baz istasyonunu protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Muhtar Şaban Duru, mahkeme yoluna gittiklerini ve bu yolda istedikleri sonucu alamazlarsa GSM operatörünün hatlarını iptal edeceklerini söyledi.

Ereğli´ye bağlı Kepez Mahallesi 1 Nolu Kayalık Sokak sakinleri sabah saatlerinde toplanarak kurulması planlanan baz istasyonu önüne kadar yürüdü. Baz istasyonu alanı önünde toplanan yaklaşık 25 kişilik grup, baz istasyonunu istemediklerini söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kepez Mahallesi Muhtarı Şaban Duru, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve sonucunu beklediklerini söyledi. Kayalık sokakta yaşayan 3 bin kişinin olduğunu kaydeden muhtar Duru, Bu baz istasyonları halkımız oldukça rahatsız. Kepez mahallesinde Uyuyan Güzel tepesinde vatandaşın evinin üzerine kurdurduğu bir baz istasyonu daha var. Bu konuda yıllardır sıkıntılıyız. Şu anda mahkemeye verdik. mahkeme devam ediyor. Bu yetmiyormuş gibi şimdide nüfusun en yoğun olduğu tam mahallenin ortasında Kayalık sokakta 3 bin kişinin yaşadığı bir yere halkın sağlığını hiçe sayarak bir baz istasyonu kurmaya çalışıyorlar. Biz bunu ilgili mercilere ilettik. Bu konuda yasal süreç başladı ve devam ediyor. Şu anda bizim yapacak fazla bir şeyimiz yok. Eğer bu konuda alınan karar aleyhimize olursa hangi firmaya aitse o firmanın telefon hatlarını mahalleli olarak iptal ederek diğer firmaya geçeceğiz. dedi.

Mahalle sakinlerinden 3 çocuk annesi Kadriye Aker'de çocuklarının geleceğini düşünmek zorunda olduklarını ve evde yaşlı ve hasta olan kayınvalidesi ile birlikte yaşadığını söyledi. Baz istasyonunun kurulmasıyla çocuklarının risk altına gireceğini ifade eden Aker, baz istasyonunu kesinlikle istemediklerinin altını çizdi. Aker konuşmasında Bizi kuyu diye kandırdılar. Bize yalan söylediler. Ben zaten 85 yaşında hasta kayınvalideme bakıyorum. Kendim de rahatsızım. Başımın ağrısından duramıyorum. Kesinlikle baz istasyonunu istemiyoruz. dedi.

Yadigar Sevim ise iki çocuğunun olduğunu ve onların sağlığını tehlikeye atmamak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kendilerini de kuyu açılacak diyerek kandırdıklarını söyleyen Sevim Bende rahatsızım. Kesinlikle mahallemizde böyle bir şey istemiyoruz. 2 erkek çocuğum var. Onların sağılıklı olarak büyümesini istiyorum. dedi.

Vatandaşlar, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.