Vekillere saltanat kanunu geliyor

TBMM'ye gönderdiğimiz vekiller, dünyanın en seçkin siyasileri olmaya hazırlanıyor. Aile boyu kırmızı pasaportlar, ömür boyu milletvekeli hakları, telefon paraları ve sağlık harcamaları hatta trafikte vekillere ambulans, itfaiye ve polis aracı gibi üstünlük veren yasa TBMM'de görüşülüyor.

13 Aralık 2014 Cumartesi 21:01
Vekillere saltanat kanunu geliyor






Vekillere saltanat kanunu geliyor

Dünyanın en seçkin vekilleri artık oylarımızla parlamentoya gönderdiğimiz siyasiler oluyor. Eğer teklif yasalaşırsa, milletvekillerimiz aile boyu kırmızı pasaporta sahip olabilecek, trafik kuralları onlar için pek anlamlı sayılmayacak...

Kamuoyu yeni düzenlemeden tam olarak biMilletvekillerine yeni haklar getiren teklif, yeniden gündeme taşındı. Düzenleme yasalaşırsa milletvekilleri ömür boyu kırmızı pasaport taşıyabilecek ve trafikte geçiş üstünlüğü hakkına sahip olabilecek.

Milletvekilleri yasa teklifi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme geldi.

Türk Parlamenterler Birliği’nin girişimiyle hazırlanan teklif, milletvekilerine protokol sırasından, trafikte geçiş üstünlüğüne yeni haklar getiriyor.

Teklifte, millevtekillerinin resmi ziyaret ve programlarında kullandığı araçların, trafikte itfaiye , ambulans ve polis araçları gibi geçiş üstünlüğünden yararlanmasını öngörüyor.
Milletvekillerinin protokol sırasının değiştirilmesi de maddeler arasında yer alıyor. Teklife göre milletvekilleri protokolde kuvvet komutanlarından sonra yer alacak.  İl protokol listelerinde de validen sonra gelecek.

Emekli olan milletvekilleri için de yeni haklar öngörülüyor. Buna göre eski milletvekilleri, mevcut milletvekillerinin haklarından faydalanacak.  Eski ve mevcut milletvekilleriyle eş ve çocukları diplomatik pasaport alabilecek.

Teklif, millevtekillerine ödenen telefon parasının, nakit olarak aktarabilmesine de imkan tanıyor.

Düzenlemenin şu anki halinde, milletvekili maaşlarının artırılmasına ilişkin bir madde bulunmuyor.
Son Güncelleme: 13.12.2014 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seko 2014-12-13 23:04:58

ne diyelim hayirsiz olsun insallah

Avatar
ilmon 2014-12-14 17:34:39

Zeki Müren sizi gorecek

Avatar
TUNÇ 2014-12-31 10:29:42

yiyin efendiler! yiyin çatlayana tıksırana kadar, demiş şair