Viyana´da Türk filmleri haftası düzenlendi

02 Aralık 2012 Pazar 18:17
Viyana´da Türk filmleri haftası düzenlendi






VİYANA (CİHAN)- Dünyanın dört bir yanında ödüllerle dönen Türk filmleri, son olarak Viyana´da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Büyülü Fener Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Varşova´dan sonra Viyana´da da Türk filmleri haftası düzenlendi.

Viyana´daki tarihi Künstlerhaus Kino´da başlayan film haftasının açılışı Cuma akşamı yapılan bir programla gerçekleştirildi. Kültür Bakanlığı Müsteşarı Faruk Şahin´in, Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin`in ve Türkiye´den, Avusturya´dan yönetmenlerin, oyuncuların, sanatseverlerin hazır bulunduğu festivalin açılışı Entelköy Efeköy´e Karşı filmiyle yapıldı.

Türk sinemasının son dönemdeki önde gelen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan´dan Bir Zamanlar Anadoluda, Reha Erdem´den Kosmos gibi eserlerin gösterildiği film haftasında özellikle profesyoneller hedeflendi. Bazı yönetmen ve oyuncuların da hazır bulunduğu festivalde filmlerden sonra değerlendirme konuşmaları yapıldı. Ekinlikte bir konuşma yapan Entelköy Efeköy´e Karşı filminin yönetmeni Yücel Aksu yaptığı bu filmin aslında Türkiye´deki bütün kesimlerin komedisi olduğunu ve ayrıca insanların tabiata, kendi değerlerine olan hasreti resmettiğini ifade etti. Kosmos´da Neptün karakterini canlandıran oyuncu Türkü Turan ise izleyicilerden gelen sorular üzerine Yönetmen Reha Erdem´in Kosmos ile evrensel aşkı anlatmaya gayret ettiğini söyledi.

Hafsonunda da devam eden Türk filmleri festivalinde Kosmos, Gitmek, Saç, Bir Zamanlar Anadolu'da, Zenne, Kurtuluş Son Durak, Entelköy Efeköy'e Karşı, Celal Tan ve Ailesi'nin Aşırı Acıklı Hikayesi, Lal Gece, Yangın Var ve Uzak İhtimal beyaz perdede yer aldı.

Festival sonrasında Cihan´a bir açıklamada bulunan Büyülü Fener Kültür ve Sanat Derneği yetkilileri Viyana gibi bir kültür başkentinde Türk filmlerini görücüye çıkarmaktan memnun olduklarını, güzel bir sonuç aldıklarını ama daha verimli iş çıkarmanın birlikte çalıştıkları yabancı şirket veya kurumların performansıyla çok alakalı olduğunu ifade etti.

Öte yandan Avusturya´da yaşayan Türk seyircilerinin dünyanın dört bir yanında ödüller alan eserlere çok ciddi rağbet göstermedikleri dikkat çekti. Festivali takip etme fırsatı bulan izleyiciler bu tarz etkinlikler Avrupa kentlerine geldiğinde oralarda yaşayan Türk toplumunun da hedeflenmesi ve festival haberlerinin, reklamlarının önceden Türk toplumuna da ulaştırılması gerektiğini dile getirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.