Voleybolda Şampiyonlar Ligi play-off kuraları çekiliyor

30 Kasım 2012 Cuma 10:44
Voleybolda Şampiyonlar Ligi play-off kuraları çekiliyor






ANKARA (CİHAN)- Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayan ve Erkek Şampiyonlar Ligi Play-off maçlarının kura çekimi 13 Aralık Perşembe günü Lüksemburg´da çekilecek.

Avrupa Kupaları Komisyon Başkanı Riet Ooms ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak kura çekilişi TSİ 16.00´da gerçekleşecek. Lig etabında bayanlarda 24 takım, 4´erli 6 grupta, erkeklerde 28 takım 4 takımlı 7 grupta mücadele ediyor. Grup maçları sonunda Bayanlarda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, erkeklerde ise grup birincileri ve en iyi beş grup ikincisi play-off etabına yükselecek.

Play-off 12 ve 6 olmak üzere iki etaptan oluşuyor. Play-off 12´nin kuraları çekilirken; Lig etabında aynı grupta yer alan takımları karşılaştırmamaya, aynı ülkeden üç takımın final etabına yükselmesini önlemeye ve lig etabı gruplarında en iyi puana sahip takımlara avantaj sağlamaya dikkat edilecek.

Türkiye´yi Şampiyonlar Ligi'nde 5 takım temsil ediyor. Erkeklerde, F Grubu'nda yarışan Arkas Spor ikinci, E Grubu'nda Fenerbahçe Grundig dördüncü sırada yer alıyor. Bayanlarda mücadele eden üç takımdan A Grubunda Vakıfbank, C grubunda Galatasaray Daikin ve D grubunda mücadele eden Eczacıbaşı VitrA lider durumda bulunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.