Westerwelle: Patriot talebini önümüzdeki hafta meclise sunacağız

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:18
Westerwelle: Patriot talebini önümüzdeki hafta meclise sunacağız






BRÜKSEL (CİHAN)- Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, dünkü dışişleri toplantısından, NATO, müttefiki olan Türkiye'nin yanında kesin bir şekilde durmaktadır. mesajı çıktığını vurguladı. Alman bakan, Türkiye'ye Patriot gönderilmesi kararını gelecek hafta federal parlamentoya sunacaklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Westerwelle, Bu, ittifakımız için önemlidir, fakat aynı zamanda Suriye ve Esed rejimine de net bir mesaj içermektedir: Biz Türkiye'ye karşı saldırıları ve şiddet eylemlerini kesinlikle kabul etmiyoruz, ittifak olarak birbirimizin yanındayız. ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye gönderilecek olan Patriot Savunma Sistemi tamamen savunma amaçlı olduğuna dikkat çeken Alman bakan, şöyle devam etti: Uçuşa yasak bir bölgenin hazırlığı veya oluşturulması söz konusu değildir. Amaç NATO topraklarının tümüyle korunmasıdır. Almanya buna etkin bir şekilde katılacaktır. Almanya Federal Hükümeti, son teknoloji ile donatılmış kendi Patriot Savunma Sistemini Türkiye'nin hizmetine sunmayı amaçlamaktadır. Tabii ki bunun için öncelikle Federal Parlamento'nun onayı gerekmektedir. Bu hafta içersinde Bakanlar Kurulu'nda bir karar alacağız ve sonra bu kararı Federal Parlamento'ya sunacağız. Kanaatimce bu yıl içerisinde, yani önümüzdeki hafta yapılacak parlamento oturumlarında, bir sonuca varabiliriz. Ön görüşmelerden sonra Federal Parlamento'nun geniş desteğini alacağımızı tahmin ediyorum. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.