WHO: Türkiye, Suriyeli mültecilere kendi vatandaşı gibi hizmet veriyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:20
WHO: Türkiye, Suriyeli mültecilere kendi vatandaşı gibi hizmet veriyor






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Maria Cristina Profili, Türk Hükümeti'nin Suriyeli mültecilere yüksek kalitede hizmet verdiğini söyledi. Profili; Türkiye Suriyeli mültecilere kendi vatandaşı gibi davranıyor. Özellikle sağlık alanında hamile kadın ve çocuklara sunulan hizmetin kalitesi oldukça yüksek. dedi.

Beraberindeki heyetle Kahramanmaraş´ta kurulan çadır kente ziyarette bulunan Profili, çadır kentte verilen hizmetlere ilişkin basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Çadır kent içerisinde de dolaşan Profili ve beraberindeki heyet Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Profili Kaymakam Tuncay Akkoyun ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Türk Hükümeti'nin hizmet verirken Suriyeli mültecilere kendi vatandaşı gibi davrandığını ifade eden Profili, Özellikle sağlık alanında hamile kadın ve çocuklara sunulan hizmetin kalitesi oldukça yüksek. Ziyaretimizin amacı Türk Hükümeti'ne destek olmanın yollarını aramak. Buraya bu nedenle geldik. Fakat burada gördük ki Suriyelilere en üst düzeyde hizmet sunuluyor. Çadır kentte sunulan hizmetlerin kalitesinden hiçbir şüphemiz yok. Biz AFAD, Sağlık Bakanlığı ve valilerle koordineli olarak ortak çalışma yürütüyoruz. Bununla birlikte birkaç kampı ziyaret etme fırsatı yakaladık. Burada kalan insanlarla konuştuk. Türk Hükümeti'ne burada yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum diye konuştu.

Yapılan çalışmaların medya organları tarafından tanıtımının yapılması gerektiğini aktaran Profili, çadır kentte sunulan hizmetlerin kalitesinden hiçbir şüphe duymadıklarını da kaydetti.

Ziyarete Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi (WHO), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Sağlık Bakanlığında görevli yetkililer katıldı. Kahramanmaraş'taki temaslarının ardından Maria Cristina Profili ve beraberindeki BM'ne bağlı yetkililer, Osmaniye'deki çadır kenti ziyaret etmek üzere hareket etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.