Yabancılar AFİMDER'in projesiyle ebru ve hat sanatı öğrendi

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:01
Yabancılar AFİMDER'in projesiyle ebru ve hat sanatı öğrendi






AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AFİMDER) AB projesi kapsamında 10 farklı ülkeden gelen 17 katılımcıya ebru, hat ve tezhip sanatı öğretmek için kurs düzenledi. Misafirlere aynı zamanda Afyonkarahisar'ın tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilerek, yöresel yemekleri tanıtıldı.

AFİMDER, geçen yıl yabancıların Türk-İslam kültür sanatlarından ebru, hat ve tezhip sanatını öğrenmesi ve Afyonkarahisar'ın tanıtımına yönelik bir proje hazırladı. Projenin kabul edilmesinin ardından çalışmalara başlayan dernek yönetimi, internet üzerinden projeyi ilan ederek katılımcı davet etti. 10 ülkeden 17 katılımcı davete olumlu cevap vererek Afyonkarahisar'a geldi.

AFİMDER Başkanı Ömer Çetin, bir yıl önce kabul edilen ve 14 bin Euro destek verilen proje sonrasında Afyonkarahisar'a gelen yabancılara ebru, hat ve tezhip sanatını öğretmek için kurs düzenlediklerini söyledi. Kursun bir hafta boyunca devam edeceğini belirten Çetin, kurs dışında kentin tarihi ve turistlik yönlerini tanıttıklarını kaydetti.

Çetin, Biz AB ülkelerinden internet aracılığıyla katılımcı davet ettik. 10 ayrı ülkeden 17 katılımcı geldi. İki gündür buradalar ve memnuniyetleri gözlerinden okunuyor. İtalya'dan gelen bir kızımız ezanı dinledi çok etkilendiğini söyledi. Bizim amacımızda onların din adına enteresan gördükleri, hoşuna giden şeyleri gün yüzüne çıkarıp İslam hakkında sorular almaktı. Ve bu konuda sorular sormaya başladılar. dedi.

MONİCA MÜSLÜMAN OLABİLİR

İtalya'dan gelen Monica'nın İslam dinine çok yakın alaka duyduğunu belirten Çetin, Monica ezan sesini hayranlıkla dinledi. Sonradan benden Kur'an-ı Kerim okumamı istedi. Daha sonra ona dinimizden, Peygamberimizden bahsettik. Çok duygulandı. İnşallah bu kızımızın İslam dinini seçeceğini tahmin ediyorum. diye konuştu.

Öte yandan Almanya, İsviçre, Polonya, Romanya, Litvanya, Fillandiya, Çekeslovatya, Macaristan, Bulgaristan ve Latviya'dan gelen yabancılar için İmam Hatip Lisesi bahçesinde sema gösterisi düzenlendi. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği gösteri öncesi farklı ülkelerden gelen misafirler kendilerini tanıtarak Afyonkarahisar hakkında görüşlerini açıkladı.

Yabancılar, sema gösterisini hayranlıkla izleyerek bol bol resim aldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.