Yakalanan suikast timine vatandaşlardan sert tepki; Vatan Hainleri

17 gün önce Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli 3 helikopter ve ağır silahlarla basan, başarısız suikast girişiminin ardından geride helikopterlerini bile bırakarak kaçan suikast timinde yer alan 9 asker daha yakalandı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 02:26
Yakalanan suikast timine vatandaşlardan sert tepki; Vatan Hainleri






Yakalanan suikast timine vatandaşlardan sert tepki; Vatan Hainleri


Son  Dakika Haberleri, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteli basarak iki polis memurunu şehid eten suikast timi içinde yer alan 9 kişi, Ula Çetibeli Jandarma Karakolu'ndan alınarak Muğla'ya sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında karakol binasından çıkarılan suikastçi askerlere karakol önünde toplanan vatandaşlar sert tepki gösterdi. 'Gelsin hocanız kurtarsın sizi vatan hainleri' diye bağıran vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı sallayarak protesto gösterisinde bulundu.

17 GÜN SÜREN KOVALAMACA

Marmaris'teki kanlı baskının ardından ağır silanlarını hatta helikopterlerini bile bırakarak kaçan özel ekibin liderleri olarak bilinen Binbaşı Şükrü Seymen de son operasyonla yakalandı.
Muğla'nın Kula ilçesi yakınlarında Akyaka'da gece yarısı düzenlenen operasyonla yakalan suikast timinin 17 gün önce bastıkları otelin 40 KM uzaklığında ele geçirildi.
 
25 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele darbe girişimin olduğu 15 Temmuz gecesi 3 helikopterden saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından helikopterle İzmir'e dönen 15 asker Çiğli Ana Jet Üssü'nde gözaltına alınmıştı. Marmaris'te saklanan 10 asker de geçtiğimiz günlerde ihbar üzerine yapılan arama sırasında yakalanmıştı. Darbeci askerler ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahmemede tutuklananarak cezaevine gönderilmişti.

HAVA DESTEKLİ ARAMA

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'dan atılan Binbaşı Şükrü Seymen'in başında bulunduğu hepsi subay olan askerler ise 16 gündür yapılan aramalara rağmen bulunamadı.
Binbaşı Şükrü Seymen ile yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk ve üsteğmenler Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması için operasyonlar günlerdir aralıksız devam ediyordu.
Suikastci askerler her yerde aranırken, jandarmaya Ula ilçesi Şirinköy mahallesi muhtarlığından 5'nin sulama kanalında görüldüğü ihbarı gitti. İhbar üzerine bölgede helikopterlerinde katıldığı operasyon başlatıldı.

VALİ ÇİÇEK: 9'U YAKALANDI, BİRİ KAYIP, 2'Sİ ARANIYOR

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada suikast timinde yer alan 9 askerin yakalandığını söyledi. Vali Çiçek'in verdiği bilgiye göre suikast timinde yer alan askerlerden birinin kayıp olduğu, 2'sinin yakalanması için de operasyonlar sürüyor. Yakalanan askerler arasında TSK'dan ihraç edilen Binbaşı Şükrü Seymen'in de bulunduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI: KANALA IŞIK TUTTUĞUMUZDA BELLERİNE KADAR SUYUN İÇİNDE 5 ASKER GÖRDÜK

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.
Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Çalcı, askerlerin sakallı olduğuna da dikkati çekti.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.