Yakutiye Belediyesi'nden ev kadınlarına bilgisayar kursu

29 Kasım 2012 Perşembe 16:15
Yakutiye Belediyesi'nden ev kadınlarına bilgisayar kursu






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, ev kadınlarına yönelik bilgisayar kursu düzenledi. Bosna Caddesi'ndeki ek hizmet binasında düzenlenen kursa, bilgisayar kullanmasını bilmeyen ev kadınları katılıyor.

Kursta ev hanımlarıyla sohbet eden Belediye Başkanı Ali Korkut, teknolojinin toplumun her kesimine ulaştırılması gerektiğini söyledi. Korkut, teknoloji çağında kadınların, başta yemek tarifi olmak üzere bir çok konuda internetten yararlandığını ifade etti. Korkut, kursta ev kadınlarına bilgisayar kullanmak ve internete erişim gibi basit yöntemler öğretildiğini söyledi.

Ev kadınlarının kurslara büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Belediye Başkanı Korkut, bu amaçla kurs süresini uzatacaklarını belirterek, Haftada 5 saatlik kurslar düzenliyoruz. Ancak bu sürenin biraz daha uzatılması, ev hanımlarımızın bilgisayar kullanımını daha iyi öğrenmeleri için gerekli. Hocalarımıza rica ediyorum, kurs süresini uzatsınlar. Kurslar, dönüşümlü olduğu için çok sayıda ev hanımı bu kurslardan teknolojiye ulaşımı, erişimi öğrenebilecek. Bu yılki kurs sezonu, içerisinde yüzlerce ev hanımını bilgisayar dünyasıyla tanıştırmayı planlıyoruz. Çağımızda bilgisayar kullanımı bir zarurettir. Çocuklarının okul ile ilgili durumlarını, ders notlarına dahi bilgisayar üzerinden ulaşımı mümkün. Çocuklarının eğitimleriyle ilgili verileri izleyip takip etseler bir kazançtır. Bir de çocuklara ders çalıştırma işlevini annelerin yüklendiğini düşünürsek, bu bir zaruret noktasına geliyor. dedi.

Bilgisayar eğitim sınıfının her türlü donanıma sahip olduğunu belirten Korkut, kursiyerlere, Artık yemek tariflerinizi internetten alabilir, hatta yöresel yemeklerinizin tarifini bilgisayar aracılığıyla internet üzerinden herkese ulaştırabilirsiniz. önerisini yaptı.

Kursa katılan ev hanımları, kendilerine tanınan bu imkanlardan dolayı Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ettiler. Bilgisayar ve internet kullanımını öğrenmenin yararlı olduğunu ifade eden hanımlar, Çocuklarımızın okuldaki durumunu, ders notlarını takip etsek dahi bizim için yeter. Belediye başkanımıza ve Yakutiye Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. dediler.





CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.