Yangın tatbikatında son teknoloji köpük cihazı da test edildi

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:37
Yangın tatbikatında son teknoloji köpük cihazı da test edildi






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 'Yangın, Arama ve Kurtarma 2012 Tatbikatı', ilginç görüntülere sahne oldu. Senaryo gereği bir evin mutfak bölümünde meydana gelen patlamanın ardından yıkıntıların arasında kalan yaralının kurtarıldığı tatbikatta belediyenin yeni aldığı son teknoloji köpük cihazı da test edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu tatbikat, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Orhun Sokak´ta boşaltılan iki katıl binada gerçekleştirildi. Tatbikatı Tophane Endüstri Meslek Lisesi İtfaiye bölümünde öğrenim gören itfaiyeci adayları da izledi. Tatbikatla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yönetmeliklerde 54 olmasına rağmen Bursa itfaiyesi bünyesinde 56 aracın bulunduğunu, 180 gün içerisinde 18 aracın daha alınacağını söyledi. Doğan, verilen eğitimlerin de etkisiyle Bursa´da her geçen yıl yangın sayısının azaldığını belirtti.

Çok sayıda vatandaşın da izlediği tatbikatta senaryo gereği iki katlı binanın mutfak bölümünde büyük bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından kısa sürede alevlerin sardığı binada mahsur kalan vatandaşlar teras katına çıkarak itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi. Yapılan ihbarın ardından üç dakika içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir yandan alevlere müdahale ederken bir yandan terasta mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya başladı. Mutfak bölümünde meydana gelen yıkıntı arasında kalan yaralı da arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Tatbikatta Bursa itfaiyesi son teknolojiyle üretilen köpük cihazını da uygulamalı olarak tanıttı. Tatbikatı izleyen öğrenciler ve vatandaşlar da cep telefonlarıyla kurtarma çalışmalarını görüntüledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.