Yaptıkları halıları evlerine götürdüler

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Yaptıkları halıları evlerine götürdüler






GAZİANTEP (CİHAN)- Osmanlı´dan günümüze gelen ebru sanatını halıya işleyen Royal Halı, katıldığı fuarlarda vatandaşlara bu sanatı icra da ettiriyor. 2'nci Ege ARGE ve Teknoloji Günleri'ne katılan ziyaretçiler, Royal Halı´nın standında ebru halı yaptı, daha sonra da yaptıkları halıları evlerine götürdü. Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi ana temasıyla 2'nci Ege ARGE ve Teknoloji Günleri´ne firma burada da büyük ilgi gördü.

Ziyaretçiler halılarda kendi motiflerini oluşturma imkanı bulurken, kendi yaptıkları halıları evlerine götürdü. El halısı mantığında üretim yapıldığını söyleyen Royal Halı ARGE Müdürü Tayfun Cevher, 5 kişilik bir ekibimiz sadece ebru halı ile ilgileniyor. Ebruyu halıya yapabilmek için 2 yıl boyunca araştırma yaptık. Ebru´yu halıya yapmakla kalmadık antimikrobiyal da yaptık. Şirket olarak ARGE´ye önem veriyoruz dedi. Ege Üniversitesi´ne böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Royal Halı adına teşekkür eden Cevher, Gördüğümüz ilgi, aldığımız takdir doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ebru Halı için ciddi bir yatırım yaptık. Halılarımız için Sağlık Bakanlığı´ndan 2011 yılında Biyosidal Ürün Sertifikası da aldık. Ebru sanatını inovasyonla halıya uyarladık. diye konuştu.

Ebru halıyı tanıtmaya devam eden Royal Halı, 19-20 Aralık tarihlerinde İstanbul´da düzenlenecek olan İnovasyon Fuarı'na katılacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.