Yaşlı ağaç kovukları arı kovanı oluyor

13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:17
Yaşlı ağaç kovukları arı kovanı oluyor






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de ormanlardan kesilen yaşlı ve çürük meşelerin kovukları arı kovanına dönüştürülüyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü desteği ile ilk kez Seyitgazi ilçesi İdrisyayla köyünde arıcılık yapan Salim Kenar tarafından denenen meşeden kara kovan yapımı eğer başarılı olursa yaygınlaştırılacak. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlarda kesilen yaşlı ve çürümeye yüz tutmuş meşe ağaçlarının kovuklarını genişleterek kovan yapan Salim Kenar bu yıl içerisinde 5 kovanla meşe ağacı kavuğundan kara kovan yapımını deneğini belirtti.
YABANİ ARILARDAN İLHAM ALDIM

20 yıldır arıcılık yaptığını söyleyen emekli matematik öğretmeni Salim Kenar, İdrisyayla köyünün etrafının Orman Bölge Müdürlüğünce Bal Ormanı ilan edilmesi ile yörede arıcılık yapan ailelerin sayısının da 5'den 20'ye çıktığını söyledi. Kenar, ağaç kavuklarından kara kovan yapma fikrini yabani bal arılarının ağaç kovuklarına yuva yapmalarından ilham aldığını ifade etti. Teknik ekibiyle üreticileri yerinde ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de bütün ormanları arıcıların hizmetine açtıklarını söyleyerek, Eşsiz bir bitki çeşitliliğine sahip olan İdrisyayla ormanları organik bal üretimi yapmak içinde çok elverişli. Burayı marka yapacağız. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.