Yaşlıların emekli maaşına el koyan çete çökertildi

05 Aralık 2012 Çarşamba 15:47
Yaşlıların emekli maaşına el koyan çete çökertildi






ANKARA (CİHAN)- Ankara´da, yalnız yaşayan kimsesiz vatandaşların emekli maaşlarını, korkutarak ve kandırarak ellerinden alan çete çökertildi. Jandarma´nın yaptığı geniş kapsamlı operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, kimsesiz ve yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların emekli maaşlarını, korkutarak ve kandırarak ellerinden alan, kredi çektirerek borçlandıran bir grubun faaliyet gösterdiği bilgisine ulaşıldığını bildirdi.

Jandarma ekipleri yaptıkları incelemelerde, Ankara ili Yenimahalle ilçesi Memlik Mahallesi'ndeki elektrik ve suyu olmayan bir gecekonduda, yalnız başına sefalet içinde yaşayan 1939 doğumlu Ayperi Togay isimli bayanın babasından kalan ve kendisine ait bin 500 TL emekli maaşının, yaklaşık 2 yıldır her ay, şüpheliler tarafından tehditle ve yaşlılığından istifadeyle kandırılarak elinden alındığını saptadı. Şüphelilerin, her ay başında mağdurenin evine otomobille gelerek, yaşlı kadını tehditle araca bindirerek ve yaşlı kadını her ay değişik banka şubelerine götürerek maaşını çektirdikten sonra kendisine 30-40 TL vererek, kalanını aldıkları ve mağdureyi evine gönderdikleri belirlendi. Yine mağdurenin, korkudan kimseye bir şey söyleyemediği, kendisinin açlık ve sefalet içerisinde yaşadığı tespiti üzerine, konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilerek, talimatları doğrultusunda şahısların yakalanması için çalışmaların başladığı vurgulandı.

Bütün incelemelerin ardından harekete geçen Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Asayiş timleri operasyona başladı. Jandarma ekipleri, 29 Kasım 2012 günü başlatılan takip faaliyetleri sonucunda, 06 XX XXX plakalı otomobille mağdurenin evine gelerek, kendisini otomobile bindiren ve Yenimahalle ilçesi İvedik Caddesi'nde bulunan bir banka şubesine götürerek, emekli maaşını çektirdikten sonra elinden alan İ.Y., H.Ş. ve İ.Ç. isimli şüphelileri, yapılan başarılı operasyon sonucunda suçüstü yakaladı.

Yakalanan şüphelilerin itirafları ve yapılan araştırmalar sonucunda, M.K. ve İ.Ç. isimli şüphelilerin de ele geçirildiğini ve böylece toplam 5 şahsın gözaltına alındığını aktaran Jandarma İl Komutanlığı, operasyona ilişkin şu ifadelere yer verdi: Şüphelilerin, mağdureye farklı zamanlarda 22 bin TL kredi çektirerek elinden aldıkları ve borçlandırdıkları tespit edilmiştir. Aynı şekilde mağdur edilen başka vatandaşların tespit edilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan şüpheliler, sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi'ne konulmuşlardır.

Mağdure Ayperi Togay, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından evinden alınarak sağlık muayenesinden geçirilmiş, acil ihtiyaçları karşılanmış ve Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından yaşam standartlarının yükseltilme çalışmalarına başlanmıştır.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.