Yavi Katliamı; 25 yıldır elde silah nöbet tutuyorlar

PKK'lı teröristlerin 25 yıl önce 5'i çocuk 33 vatandaşımızı hunharca katlettiği Erzurum'un Çat ilçesi Yavi Köyü sakinleri, aradan geçen çeyrek asıra rağmen eller tetikte nöbet tutuyor.

29 Ekim 2018 Pazartesi 23:09
Yavi Katliamı; 25 yıldır elde silah nöbet tutuyorlar






Yavi Katliamı; 25 yıldır elde silah nöbet tutuyorlar

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Köyü'nde 25 yıl önce terör örgütü PKK'lı katiller tarafından öldürülen 33 vatandaşın acısı hala taze. 

Üzerlerinde asker kıyafeti, ellerinde ağır silahlarla geldiler. Köy kahvesinde televizyonda haberleri izleyen vatandaşların sayısını az bulan teröristler, çocuklarla evlere haber göndererek "Jandarma köye geldi, kimlik kontrolü yapacak, kahveye gelin" diyerek çağırttılar. Bu sırada kendi aralarında konuşan teröristlerin sahtekarlığı ortaya çıktı. Kahveye toplanan 90 kadar vatandaşı ağır silahlarla tarayan teröristler gasp ettikleri bir kamyonetle kaçtı.


25 Ekim 1993 yılında hava karardıktan hemen sonra köye giren teröristlerin vahşi katliamı bütün yurtta infiale neden oldu. 

O katliamda kimi babasını, kimi eşini, kimi de nişanlısını kaybeden Yavililer o karanlık geceden sonra 25 yıldır köyde nöbet tutuyor. Mahallede 20'si resmi toplam 97 gönüllü korucu bulunuyor. Yavi'de 24 saat nöbet tutan köylüler yaşananları anlattı.

Katliamda kahvehaneyi işleten kardeşleri Hacı ve Rasim Yavilioğlu'nu kaybeden Salih Yavilioğlu, "Kahvemiz bu hain saldırıdan sonra 5 yıl kapalı kaldı. Köylülerin isteği, ısrarı üzerine tekrar açtıp 1998 yılında markete çevirdik. İki kardeşimi ve köylülerimizi kaybettim. Onların acısı her an yüreğimde" dedi. Terör örgütünün öldürmek için kahveye doldurduklarından biri de Bünyamin Yardımcı'ydı (38). Köyde koruculuk yapan Yardımcı, alçak saldırı olduğu zaman henüz 15 yaşındaydı. Yardımcı "Hain saldırıyı hiç unutmadım. Askeri kıyfat giyen teröristler köy kahvehanesine herkesi topladılar ve rastgele ateş ettiler. Vücuduma 5 kurşun isabet etti. Şehit olan köylülerden birisi benim üzerime düştüğü için sağ kurtuldum..."

Anahtar Kelimeler:
Yavi Katliamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.