Yaylalarımız için kanun teklifi vereceğiz

20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:29
Yaylalarımız için kanun teklifi vereceğiz






AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) Ekim ayında yaylalar konusunda kanun teklifi vereceğini söyledi.

Önal, yaz aylarında nüfusu 100 bini aşan Zorkun'da kaçak yapılardan dolayı yayla sakinlerinin yıllardır maruz kaldığı tutanak, cezalar ve mahkemelerin artık bir son bulması için yoğun bir çaba harcandığını kaydetti.

Sorununun sadece Osmaniye'nin Zorkun Yaylasına has bir sorun olmadığının bilincinde olduklarını kaydeden milletvekili Suat Önal, Yaz aylarının kavurucu sıcağından birkaç aylığına kurtulmak için yaylalara giden vatandaşlarımız yıllarca haklarında tutulan tutanaklardan dolayı bu gün büyük sıkıntılar çekmektedir.

Bu ve buna benzer sorunlar ilimiz yaylalarının dışında Adana, Hatay, Kahramanmaraş illerimizdeki yayla sakinlerinin de karşı karşıya olduğu bir sorudur. Bu konu ile ilgili davaları devam eden vatandaşlarımız için yapacağımız şu aşamada bir şey yok.

 Fakat Ekim ayında vereceğimiz kanun teklifinin şu anda davaları devam eden yayla sakinlerimizi de kapsayacak şekilde düzenlenmesi için çaba harcayacağız. Zorkun'da artık yeni tutanaklar tutulmuyor, fakat yeni ev yapmak isteyenlere de izin verilmiyor. Mahkemeye çıkan yaylacılarımız dava dosyalarını temyize göndererek zaman kazanıyor. İnşallah bu süreçte de kanun çıkar ve yıllardır süre gelen bu sorun halledilmiş olur. dedi.

Orman Bakanlığının adının Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak değiştiğine dikkat çeken Suat Önal Bakanımız Veysel Eroğlu konu ile ilgili detaylı bilgiye sahip. Seçim öncesinde de şehrimize gelerek yayla kanunu için çalışma başladığı müjdesini vermişti.

Ekim ayında vereceğimiz kanun teklifinin biran önce yasalaşması için yoğun bir çaba harcayacağız. İnşallah bu yasayı biran önce çıkartır ve binlerce yayla sakinimizin yüzünü güldüreceğiz. şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.