Yazar Sevinç Çokum,'Hz. Nuh'un torunları' ile buluştu

06 Aralık 2012 Perşembe 13:06
Yazar Sevinç Çokum,'Hz. Nuh'un torunları' ile buluştu






ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakam Şenol Koca ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle başlatılan okur-yazar buluşturması devam ediyor. Cizre Kaymakamı Şenol Koca´nın talimatı ile Cizre Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Cizre Edebiyat Günleri' projesi kapsamında her ay 100 lise öğrencisi, bir yazarla buluşmasının ikinci konuğu Yazar Sevinç Çokum oldu. Yazar Çokum, gençlerin sorularını yanıtladı.

Son kitabı olan `Lacivert Taşı´nda Cizre'den 'Nuh'un Şehri' diye bahseden Yazar Çokum, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yazar Sevinç Çokum'a ve kitabına büyük ilgi gösteren Hz. Nuh´un torunları, yazarı çiçeklerle karşıladı. Kitapla ve yazarlıkla ilgili yazara sorular soran gençler kitaptan çok güzel bir söz olan Etinin, kanının tadına mı bakacaksın, ne edeceksin kökünü tohumunu sözünü çerçeveleterek yazara hediye etti.

Ülke genelinde az bilinen bir gerçeği, Hz. Nuh (a.s.) Türbesi´nin Cizre'de olduğu gerçeğini romanında belirten Sevinç Çokum, kitabının önemli bir bölümünde Cizre'den bahsetmektedir. Gençlere kitabını imzalatan Çokum, daha sonra Cizre'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Kitaptaki kahramanlardan olan ve aslında yazarın dedesi olan Hicret Bey, kitapta da belirtildiği üzere ticaret amacıyla geldiği Cizre'de geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etmiş ve Cizre Asri Mezarlığı'na defnedilmiştir. Bu nedenle Cizre Asri Mezarlığı´nda bulunan dedesinin mezarını da ziyaret eden Sevinç Çokum, duygusal anlar yaşadı.

Bu etkinlikle ilgili açıklama yapan Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, Cizre'de bir ilki Kaymakamımız Şenol Koca'nın sayesinde gerçekleştiriyoruz. Kendilerinin maddi ve manevi destekleri sonucu bu faaliyet yerine getirilmektedir. Bu yazarlarımızın dışında 8 yazarımız daha ilçemize gelerek gençlerle buluşacaktır. Bu ve buna benzer faaliyetlerimizi devam ettirerek Cizre'de sosyal hayata renk getirmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde bu alanın dışında müzik alanında da faaliyetlerimiz olacaktır. 2011 yılında açılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Gençlik Merkezimizin şu anda iki hizmet yeri vardır. Spor salonumuzun yanında ve Karayollarının içinde gençlerimize hizmet vermekteyiz. Herhangi bir sanatsal, sportif ve kültürel aktivite yapmak gençlerimize kapımız her zaman açıktır. Bütün aktivitelerimiz ücretsizdir. Hali hazırda gençlerimize hobi, güzel sanatlar liseleri ve fakültelerine hazırlık amaçlı resim, müzik ve drama kurslarımız da devam etmektedir. Gençlerimizi 7 gün 24 saat merkezimize bekliyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.