Yedigöze İçme Suyu Projesi'yle 3 ilçenin 45 yıllık su ihtiyacı giderilecek

29 Kasım 2012 Perşembe 17:44
Yedigöze İçme Suyu Projesi'yle 3 ilçenin 45 yıllık su ihtiyacı giderilecek






ADANA (CİHAN)- Adana'nın Kozan ilçesi Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yedigöze İçme Suyu Projesi'nin, Ceyhan, Kozan ve İmamoğlu ilçe merkezleri ile köylerinin 45 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Yedigöze ve Su ve Hizmet Birliği, kasım ayı olağan toplantısı, Kozan Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Dağılcak Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Kozan Belediyesi ve Birlik Başkanı Kazım Özgan'ın yanı sıra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse ve meclis üyeleri de katıldı.

Birlik Başkanı Kazım Özgan, projenin Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu'nun tarihini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. Üç ilçe merkezi ve köylerinin 45 yıllık su ihtiyacının karşılanması için birlik kurduklarını aktaran Özgan, Başladık ve devam edeceğiz. Katı atık ve içme suyu projesi içinde çalışıyoruz. İçme ve sulama suyunun ana isale hattı yapılıyor. Katı atıkla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üç ilçenin birlikte hareket etmesi güzel bir durum. Belediye başkanlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise birliğin çalışmalarının ilk etapta anlaşılamayacağını belirterek, Fakat bölgemiz, vilayetimiz ve ülkemiz için gelecekte daha da anlaşılacak önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. İnşallah önümüzdeki bir iki yıl içinde üç ilçenin içme su ihtiyacı bu birliğin çalışması ile elde edilecek. şeklinde konuştu.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse de ihtiyaçları olan içme suyunu getirmek için çalıştıklarını söyledi. Projeyle gelen suyla hem ovanın sulanacağını hem de vatandaşın ihtiyacının giderileceğini anlatan Altunköse, Ayrıca katı atık projemiz için İmamoğlu'nda bir yer ayarladık. Üç belediye katı atıklarını buradan alacak ve onlardan önemli maddeler elde edilecek. Yani çöplerimiz sabun, petrol gibi ürün olarak bize geri dönecek. Bu proje tüm bölgeyi ilgilendiriyor. diye kaydetti.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.