Yeni yıla kimi coşkuyla kimi çalışarak girdi

Türkiye yeni yıla kar yağışının ardından coşkuyla girdi. Başkent’te, yılbaşı kutlamalarının merkezi Kızılay Güvenpark oldu.

01 Ocak 2016 Cuma 00:25
Yeni yıla kimi coşkuyla kimi çalışarak girdi






Ankara'da yılbaşı coşkusu


Türkiye yeni yıla kar yağışının ardından coşkuyla girdi. Başkent’te, yılbaşı kutlamalarının merkezi Kızılay Güvenpark oldu.
Başkent’te vatandaşlar, yeni yıla coşkuyla girdi. Ankara’daki yılbaşı kutlamalarının merkezi Kızılay Güvenpark oldu. Güvenpark’ta toplanan vatandaşlar, alınan yoğun güvenlik önlemleri altında 2016 yılını coşkuyla karşıladı.
Polis ekipleri, Güvenpark’a girişlerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Güvenpark’a girmek isteyen herkes, geçiş noktalarında tek tek arandı.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE YENİ YIL COŞKUSU

İstanbul'da ise Boğaziçi Köprüsü'nde yeni yıla giren vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Dondurucu soğuğa aldırmadan köprüde boğazı seyreden vatandaşlar, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
Yeni yılın ilk dakikalarında İstanbul Boğazı’nda renkli görüntüler oluştu. Gemilerden havai fişek gösterileri yapılırken, seyir halinde bulunan vatandaşlar yeni yıla köprüde girdi. Yeni yıla Boğaziçi Köprüsü’nde girmek isteyen bazı vatandaşlar ise dondurucu soğuğa rağmen arabalarından çıkarak boğazı izledi, fotoğraf çektirdi. Köprüde yeni yılı kutlayan vatandaşların ortak temennisi ise sağlık ve mutluluk oldu.
Köprüde görevli trafik polisleri de vatandaşları uyardı. Emniyet güçlerinin uyarıları üzerine kutlamaları kısa süren sürücüler, araçlarına binerek köprüden ayrıldı.

İSTANBUL'DA ALTERNATİF YILBAŞI KUTLAMASI: 'MEKKE'NİN FETHİ'...

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD), İstanbul'un birçok ilçesinde yılbaşı kutlamalarına karşı alternatif yılbaşı kutlaması düzenledi. Mekke'nin fethinin anlatıldığı program sonunda bir grup genç ilahiler okudu.

AGD Fatih Şubesi'nin Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Mekke'nin Fethi' gecesi, hafız Beytullah Özdemir'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Program, AGD Fatih Şubesi Başkanı Osman Oktar'ın konuşmasıyla devam etti. Oktar, Mekke'nin fethinin çile, özlem ve sevda olduğunu belirterek, “Mekkenin fethi, güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke'nin fethi, iman, ilim, itaat, teslimiyet, huzur ve sevinçtir. Mekke'nin fethi halkın hakimiyeti ve şahlanışı, batılın ise yok oluşudur" dedi.

'Mekke'nin Fethi' programına, AGD Fatih Kurucu Başkanı Necmettin Sarıcaoğlu, eski AGD Fatih İlçe Başkanı Mehmet Emin Kızıltepe, Saadet Partisi Fatih ve Bakırköy ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, Fatih Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup genç koro halinde ilahiler okudu.


İTFAİYE ERLERİ YENİ YILA GÖREV BAŞINDA GİRDİ

Başkent’te itfaiye erleri, 2016 yılına, Ankara halkının güvenliği için görev başında girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yeni yıla görev başında girdi. Ekipler, 2015’in son saatlerinde ve 2016’nın ilk saatlerinde çıkan yangınlara anında müdahale etti. Yılbaşına ailelerinden uzak, görev başında girmek zorunda kalan itfaiye erleri, ekip arkadaşlarıyla televizyon izleyerek ve sohbet ederek vakit geçirdi. Yeni yılın ilk dakikalarında gelen bir yangın ihbarı itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. İtfaiye erleri, zamanla yarışarak ihbarın geldiği bölgeye hareket etti.

Yeni yıla görev başında giren itfaiye eri Mustafa Güneş, “2015 yılı itfaiye açısından çok yoğun geçti. Bizim için çok üzücü ve sevindirici olaylar oldu. Bu olayları arkadaşlarımla beraber yaşadık. Bizim dileğimiz; 2016 yılında tüm Türkiye’deki itfaiyeci arkadaşlarımız olarak, kazasız, belasız, ailelerimizle, sağlıklı, huzurlu bir yaşam geçirmek” diye konuştu.
İtfaiye eri Ali Kıratoğlu ise, “2015 yılında çok yoğun bir çalışma temposunun ardından 2016 yılına ulaşmış bulunmaktayız. Kimi zaman çok yorucu günler geçirdik, kimi zaman üzücü olaylarla karşılaştık; temennimiz 2016 yılında daha sakin, daha huzurlu, daha güvenli bir yıl geçirmek. İtfaiyeciler olarak ve Ankara halkı olarak, inşallah yangınsız, kazasız ve belasız günler geçiririz. Bugün burada nöbetteyiz, ailelerimizden uzağız, görevimizin başındayız. Önce ailelerimiz ve Ankara halkı için 24 saat görevimizin başındayız. İnşallah kazasız belasız bir nöbet atlatıp, yarın evimize sağ salim gitmeyi bütün arkadaşlarım için temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER
 
Yozgat’ta vatandaşlar yılbaşına eğlenerek girerken, bazı meslek sahipleri ise geceyi çalışarak geçiriyor.
Yozgat’ta polisler, jandarma, gazeteciler, taksiciler, 112 Acil Servis personeli ve diğer sağlık personeli yılbaşını çalışarak geçirdi. Belediye temizlik işçileri de, halkın yeni yıla daha temiz girmesini sağlamak için çöpleri topladı.

112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde çalışan personel ve görevliler nöbetlerini tutarak, sağlık sorunu yaşayan vatandaşlara ambulans yönlendirip sağlık hizmeti verdi. Yılbaşını çalışarak geçiren bir başka meslek grubu ise taksici esnafı oldu. Duraklarında yeni yıla giren taksiciler, vatandaşları evlerine ulaştırdı. Yılbaşını kuruyemişçiler de çalışarak geçirdi. Yılbaşı için hazırlık yapan vatandaşlar kuruyemişçilerden, yılbaşı için kuruyemişlerini aldı.
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar, temizlik işlerinin süreklilik arz eden bir iş olduğunu belirterek, “Biz Yozgat merkezde 100 ton çöp topluyoruz. Bir gün, iki gün çöpler toplanmazsa şehir çöp yığını haline gelir. Onunu için temizlik işçilerinin ve ekibinin cumartesi-pazarı, bayramı, yılbaşı olmaz, bu iş sürekli devam eder” dedi. Temizlik işçileri de herkes gibi kendilerinin de yılbaşını evlerinde geçirmek istediklerini belirterek, “Ama ekmek paramızı kazanmak için çalışmak zorundayız. Bizim için bu günün diğer günlerden hiçbir farkı yok” diye konuştu.
112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde çalışan personel de nöbet tuttuklarını ve yılbaşını çalışarak geçirdiklerini söyledi. Yozgat 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi Doktoru Musa Ergin, “Biz 112 komuta kontrol merkezi olarak 7/24 hizmet vermekteyiz. Bunun bizim için yılbaşı olması, bayram tatili olması, hafta sonunun herhangi bir önemi yok. Bugün arkadaşlarımızla birlikte 24 saat nöbet tutuyoruz, halkımıza gerekli acil yardım hizmetini sağlamaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki ailemizle birlikte yılbaşına girelim, ama görev bizim için daha kutsal, herkesin yeni yıla mutlu girmesini diliyoruz” dedi.
Taksici esnafı Selahattin Yılmaz da yılbaşını taksi durağında geçirdiğini belirterek, “Şu anda evimde ailemle birlikte olmak isterdim. Fakat bugün burada ben nöbetçi kaldım. Ekmek paramız için çalışıyoruz. Bütün halkımızın yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.01.2016 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.