Yer altı kuyularına ölçüm tesisi kurmak zorunlu hale geldi

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
Yer altı kuyularına ölçüm tesisi kurmak zorunlu hale geldi






MANİSA (CİHAN)- Yer altı suyu kuyusu sahiplerinin, çektikleri su miktarının ölçülebilmesi için ölçüm tesisi kurmasının zorunlu hale geldiği bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu mecburiyet, 25 Şubat 2011 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan ve Torba Kanun olarak bilinen kanunla 167 Sayılı Yer Altı Suları Kanunu'nun 10. maddesine ilave yapılarak getirildi.

Açıklamada şöyle denildi: Aksi takdirde yasa gereği olarak yer altı suyu kuyusu sahiplerinin kuyuları kapatılacaktır. Bu ölçüm sisteminin kurulması için tanınan yasal süre, 25 Şubat 2013 tarihi itibariyle dolmaktadır. Yer altı suyu kullanan kuyu sahibi vatandaşlarımızın, mağdur duruma düşmemeleri açısından kaymakamlıklar aracılığıyla ziraat odaları ve muhtarlıklara gönderilen örnek taahhütnameyi doldurarak, 2012 yılı sonuna kadar DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'ne ulaştırması gerekmektedir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.