Yıldırım'dan Avrupa'da yabancı düşmanlığı uyarısı

Başbakan Yıldırım; Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünün muhafazasına büyük önem vermektedir. Meşru olmayan bir referanduma karşı meşru yaptırım uyguluyoruz

18 Ekim 2017 Çarşamba 11:17
Yıldırım'dan Avrupa'da yabancı düşmanlığı uyarısı






Yıldırım'dan Avrupa'da yabancı düşmanlığı uyarısı

TRT'nin düzenlediği TRT World Forum açılış oturumunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım Avrupa'da göçmen ve yabancı düşmanlığına dikkat çekti. Yıldırım Avrupa genelinde son yıllarda yabancı düşmanlığının tırmandığını belirterek "siyasi alanı da adeta etki altına aldığını görüyoruz. Bu bizim esasen bir süreden beri gündeme getirdiğimiz endişeleri de teyit ediyor. Bu gelişmeleri dikkate alarak Türkiye, kapsayıcı ve kucaklayıcı politika anlayışını sürdürmeye devam ediyor. Her ne kadar Suriye'nin derdiyle dertleniyorsak Arakan'ın derdini de ihmal etmiyoruz. Filistin'in yardımına ne derece koşuyorsak Somali'nin yardımına da koşuyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından önemli satırlar;

İDLİB OPERASYONU

Barışın tesisi için Rusya, İran ve Türkiye olarak Astana sürecini başlatmış bulunuyoruz. Girişimlerimizi BM şemsiyesinde Cenevre sürecine de taşımış bulunmaktayız. Son olarak İdlib'in güvenliğinin sağlanması, çatışmaların sonlandırılması için biz, Rusya ve İran'dan oluşan güvenlik çemberi oluşturma çabalarına başladık.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünün muhafazasına büyük önem vermektedir. Meşru olmayan bir referandum gerçekleşmiştir. Bu konuda bizim de atabileceğimiz adımlar mevcuttur. Bunları da birer birer hayata geçiriyoruz. Hava sahamızı kapattık, sınır kapılarının merkezi yönetime devredilmesi sürecini başlattık.

KERKÜK'DE DEMOGRAFİK YAPI UYARISI

Merkezi hükümet tarafından geri alınan bölgelerde örneğin DEAŞ'tan alınan Musul ve peşmergeden alınan Kerkük'te, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin baskıyla, şiddetle, oldu bittiyle değiştirdiği demografik yapının, bölgenin tarihi derinliğine uygun olarak eski haline döndürülmesi konusunda da merkezi Irak yönetiminin gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

Terör insanlığın baş belasıdır. Terör lanetlenmelidir, üzerine şiddetle gidilmelidir. Fırat Kalkanı ile Suriyeli kardeşlerimizin dönüp yerleşmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile 3600 üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdik. Hiçbir ülke Türkiye'nin gösterdiği başarıyı tek başına gösterememektedir. 4500 DEAŞ terör örgütü elemanını tutukladık. 50 binden fazla yabancı savaşçının ülkemiz üzerinden bölgeye geçmesine engel olduk.

Terörle mücadele konusunda dost ve müttefik ülkelerden beklentimiz samimiyet. Biz Avrupa'ya yönelen mülteci akınının önüne geçmek için her türlü önlemi alıyoruz. Bütün bu yaptığımız fedakarlıklar uluslararası camia tarafından gerekli hassasiyeti görmüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.