Yıldırım ve Kocaoğlu İZBAN'a beraber kaynak yapacak

06 Aralık 2012 Perşembe 10:16
Yıldırım ve Kocaoğlu İZBAN'a beraber kaynak yapacak






İZMİR (CİHAN)- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'ı Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar uzatacak hattın ilk ray kaynağıyla altı istasyon ve dokuz karayolu üst geçidinin ilk harcını yarın birlikte atacak. Hattın, 2013 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Bakan Yıldırım, İZBAN'ın Cumaovası-Torbalı hattının üstyapı çalışmalarının başlatılması için yarın İzmir'e gelecek. İnşasına 4 Eylül 2011 tarihinde başlanan 32 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla İZBAN'ın uzunluğu 112 kilometreye çıkacak. Hattın maliyeti ise 105 milyon lirayı bulacak.

188 KİLOMETREYE ÇIKIYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, hattın daha sonra Torbalı'dan Selçuk'a, Aliağa tarafından da Bergama'ya kadar uzatılması için çalışma başlattı. İZBAN'ı Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzatacak 26 kilometrelik hattın proje çalışmaları sona ererken Ailağa'dan Bergama'ya bağlayacak kesimin proje çalışmalarında ise son aşamaya geldi. Söz konusu üç hattın devreye girmesiyle 80 kilometrelik İZBAN, toplam 188 kilometreye çıkmış olacak.

Bakan Binali Yıldırım, İZBAN'ın hükümet ve yerel yönetim ortaklığının başarılı bir sonucu olduğunu söyledi. 80 kilometrelik hatta iki yılda 85 milyonun üzerinde yolcu taşındığına dikkat çekerek, İzmir´in en önemli projelerinden bir tanesi olduğunu, yolcu rakamlarıyla gösterdi. Yıllarca kangren olmuş şehiriçi ulaşımını çözüme kavuşturdu, İzmir´in toplu ulaşımının ana omurgası oldu. dedi. İZBAN'ın şu ana kadar 214 bin sefer yaptığını ve 10 milyon kilometre yol katettiğini vurgulayan Yıldırım, Bu rakamlar bize, yapılan hizmetin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Bu nedenle İZBAN'ı iki kattan daha fazla uzatıyoruz. Cumaovası-Torbalı hattının altyapı çalışmaları bitti, şimdi üstyapıya başladık. Bu projede Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir birliktelik sağladık. diye konuştu. Yıldırım, Cumaovası-Torbalı hattını 2013 Kasım ayında hizmete açmayı planladıklarını belirterek, 32 kilometrelik hat üzerinde sefer aralıklarının 3 dakikaya kadar ineceğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.