Yıldırım'da dere ıslahı için yıkımlar başladı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:34
Yıldırım'da dere ıslahı için yıkımlar başladı






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin eski mahallelerinden Yenimahalle´nin ortasından geçen Yeşil Deresi´nin sağlıklaştırılması ve çevre düzenlemesi için 35 parseli kamulaştırarak yıkım çalışması başlattı.

Yeşil Deresi´nin sağlıklaştırılması ve çevre düzenlemesi işinin uzun yıllar konuşulduğunu fakat bir türlü uygulamaya geçilemediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve Yıldırım için çok önemli olan bu projenin uygulamasını başlatmak bizlere nasip oldu. Çalışmalar İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve mahalleye, Yıldırım´a, Bursa´ya nefes aldıran güzel bir proje olacak. dedi.

Bursa´nın yaşanabilir çağdaş kent olması yolundaki adımları bir bir attıklarını kaydeden Başkan Altepe, her gün şehrin bir bölgesinde ya temel attıklarını ya da açılış yaptıklarını söyledi. Önceki gün Yıldırım'da spor tesisinin açılışını yaptıklarını şimdi de Yenimahalle´de bölgenin vizyonel hale gelmesi için kamulaştırdıkları 35 parselin yıkım çalışmasını başlattıklarını kaydeden Başkan Altepe, İlçe belediyelerimizle birlikte, bugüne kadar gerçekleştirilemeyen yatırımları hizmete almak için büyük gayret sarf ediyoruz. Hedefimizde olan tüm projelerin bir bir startını veriyoruz. dedi. 30-40 yıldır planlarda olan fakat uygulanamayan yolların bu dönemde açıldığını, Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri başta olmak üzere Bursa´nın tüm ilçelerinde yollar açmak için yıkımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, Bursa´da yıllardır konuşulan fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen yatırımları yapmanın kendileri için onur olduğunu kaydetti.
Başkan Altepe, Yaklaşık 50 yıldır yenilenemeyen teleferik, bu dönemde yenileniyor. 60 yıldır kullandığımız stat, çağdaş şekle bu dönemde dönüştürülüyor. Belediye binamız inşallah 133 yıl sonra tekrar yapılıyor. Yüzlerce yıllık çarşılarımızdan binlerce yıllık tarihi eserlerimize kadar birçok hizmet, dönemde gerçekleştiriliyor. 100 yıl önce planlanan tramvay, bu dönemde Bursa'mıza kazandırılıyor. Bursa gerçekten tarihinin en verimli dönemini yaşıyor diye konuştu.

Yeşil Deresi ıslahının da yıllar boyunca konuşulduğunu, derenin ıslah edilememesi nedeniyle mahallenin gelişemediğini belirten Başkan Altepe, yol ortasında kalan ve dere yatağındaki binaların yıkılması için harekete geçtiklerini ifade etti. Sadece binaların ortadan kaldırılması işlemi için 3 milyon TL´lik harcama yaptıklarını vurgulayan Başkan Altepe, Daha sonra yapılacak düzenlemelerle birlikte, yaklaşık 4 milyon TL´lik bir yatırım yapılmış olacak. Yapacağımız düzenlemeler sonrasında Yenimahalle, şehrimizin en vizyonel bölgelerinden biri haline gelmiş olacak. Bu mahallenin kalitesinin artması, Yıldırım´ın Bursa´nın kalitesinin artması demek. Onun için bizler büyük heyecan duyuyoruz. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.

Yeşil Deresi´nin ıslah edilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanvekili Remzi Yeprem ise, ilçelerine yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti. Yıldırım´da hizmet üretirken Büyükşehir Belediyesi´nin desteğinin ayrıcalığını yaşadıklarını hatırlatan Yeprem, bu nedenle Başkan Altepe´ye minnet ve şükran duyguları beslediklerini ifade etti.

Törende konuşan Yenimahalle Muhtarı Burhan Çakıcı da, Büyükşehir Belediyesi´nin mahalleleri için verdiği desteğin bundan sonra da sürmesi dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından 35 binanın yıkımı başlatıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.