Yıldırımhan doğu batı kardeşliğini perçinledi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:24
Yıldırımhan doğu batı kardeşliğini perçinledi






MERSİN (CİHAN)- Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları, Batman ve Mardin'deki kardeş okullarını Mersin´de misafir ederek doğu-batı kardeşliğini perçinledi. Mersinli öğrenciler, kardeş okullarından gelen arkadaşlarını evlerinde ağırladı.

`Yıldırımhan Kardeşlik Projesi Mersin´de Buluşuyoruz´ etkinliği çerçevesinde Batman´daki merkez Sakarya ile Karayün Köyü ilköğretim okullarının yanı sıra Mardin Kızıltepe´den Mehmet Emin Değer, Kumlu ilköğretim okulları ve Midyat Okuma Salonu´nun okul idarecisi, öğretmen, veli ve öğrencileri Mersin'e geldi.

Yıldırımhan, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği kardeş okulların öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.
Misafir öğrenciler Yıldırımhan Ali Yükselgüngör İlköğretim Okulu´ndaki kahvaltının ardından, kardeşlik fidanı dikti.

Öğrenciler, Kız Kalesi, Cennet Cehennem ve Astım Mağarası ile Tarsus'taki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Yat gezisine de katılan öğrenciler kardeşleriyle bir araya geldi. İlk defa deniz gören çocukların mutluluğu da geziye ayrı bir anlam kattı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü´nün ev sahipliğini yaptığı, polisevindeki yemekte, kardeş okul idarecileri Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur, Yıldırımhan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Altuntaş'a çeşitli hediyeler verdi. Teymur, burada yaptığı konuşmada daha önce görev yaptığı Batmanlı misafirlere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Göksel Altuntaş ise kardeşlik köprüleri kurulmasında emeği geçen Yıldırımhan ailesinin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Batman Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Ertuğrul ise savaşın ve kavgaların olmadığı kardeşlik dolu bir Türkiye istediklerini aktardı. Programda polisler tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra ise Yıldırımhan Fen Lisesi Konferans Salonu´nda Yıldırımhanlı öğrenciler misafirlerine ney dinletisi sundu. Programın sonunda Batmanlı bir velinin bağlama çalarak söylediği türküler büyük alkış aldı. Misafirler Yıldırımhanlı öğrencilerin evlerinde ağırlandı.
Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, doğu batı kardeşliğini sağlama adına Batman ve Mardin´deki faaliyetlerden sonra, projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belitti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.