Yılmaz: Kadınlar, hayatın her alanında başarıyla görev almaya devam edecek

04 Aralık 2012 Salı 14:56
Yılmaz: Kadınlar, hayatın her alanında başarıyla görev almaya devam edecek






ORDU (CİHAN)- AK Parti Ünye Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yılmaz, Büyük Önder Atatürk´ün Türk kadınlarına Seçme Seçilme Hakkı´nı verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız eğitimden sağlığa yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlardır ve almaya devam edeceklerdir. dedi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir araya gelen AK Parti Ünye Kadın Kolları üyelerine konuşan Zeynep Yılmaz, Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78. yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Türk kadınlara seçme ve seçilme Hakkı´nın verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya´daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa´da 1944, İtalya´da 1945, Yunanistan´da 1950 ve İsviçre´de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Büyük Önder Atatürk´ün Türk kadınlarına Seçme Seçilme Hakkı´nı verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız eğitimden sağlığa yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlardır ve almaya devam edeceklerdir. Kadınlarımızın eğitimli bilgili ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar özellikle ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Cennet annelerin ayakları altındadır. buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak kadınlara yönelik her türlü şiddete ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bu vesile ile belirtmek istiyorum. değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar ise Kadın bizim inancımızda ticaretini yapan, sosyal hayatın içinde yer alan, çocuğunu yetiştiren toplumun her kademesine katkı sağlayan bireyidir. diyerek, kadının toplumda yerine ve önemine vurgu yaptı. Çamyar, Biz inancımız gereği kadının ve erkeğin ayrımcılığa tabi tutulmadığı her ikisinin de eşit düzeyde belli görevlerinin olduğu bir inanca mensup insanlarız. Biz böyle inandığımız için partimizin kuruluşundan bu zamana kadar AK Parti içinde kadın kollarımız her daim en hareketli en verimli birimlerin başında gelmektedir. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.