Yine Manisa; 571 asker gıda zehirlenmesiyle hastanelik oldu

Manisa'da askeri kışlada gıda zehirlenmesi şüphesiyle 571 asker hastanelere kaldırıldı. Manisa valiliği tüm doktorları görev yerlerine çağırdı.

17 Haziran 2017 Cumartesi 22:46
Yine Manisa; 571 asker gıda zehirlenmesiyle hastanelik oldu






Yine Manisa; 571asker gıda zehirlenmesiyle hastanelik oldu


Manisa'da bir askerir şehit olduğu binden fazlasının hastanelik olduğu gıda zehirlenmeleri sürüyor. Bugün iftarda en az 200 askerin besin zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 3 ayrı hastaneye askerlerin sevkinden sonra il genelinde tüm doktorlar görev yaptığı kurumlara çağırıldı. Vali Güvençer bazı askerlerin durumlarının kritik olduğunu duyurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan asker sayısı ilerleyen saatlerde 571'e çıkta

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda görevli 571  asker, akşam yemeği sonrası fenalaştı. Askerler, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bazı askerlerin durumunun kritik olduğunu açıkladı.


Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı'na bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda görevli  571 asker, akşam yemeği sonrası saat 20.50 sıralarında fenalaştı. Mide bulantısı şikayetiyle revire başvuran askerler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle ambulanslarla başta Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi olmak üzere 3 ayrı hastaneye kaldırıldı. Askerlerin akşam yemeği menüsünde tavuk ve çorba olduğu öğrenildi. Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve askerlere müdahale edildiği öğrenildi.

571 ASKER TEDAVİYE ALINDI
Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan asker sayısının 571 olduğu açıklandı. Askerlerden 220'sinin kışla içerisinde kurulan sahra hastanesinde tedaviye alındığı, 351'inin ise kentteki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.
Olayın ardından Manisa'ya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, rahatsızlanan askerleri, hastanelerde ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili açıklama yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Olay doğru. Şu anda 3 ayrı hastanede 200 asker tedaviye alındı. Kışlada fenalaşan tedaviye muhtaç başka askerler de var. Onların hastaneye sevki için de çalışılıyor. Ben de kışlaya geçip incelemelerde bulunacağım" dedi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Askerlerin fenalaştığı haberini alan CHP Manisa Milletvekili Yıldız Tur Biçer de hastanelerde askerleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Biçer, "Sağlık İl Müdürlüğü, bütün hastanelerde yatan durumu iyi olan hastaların taburcu olmasını istedi. Bütün sağlık görevlileri, acil göreve çağrıldı" diye konuştu.

AYNI KIŞLADA ZEHİRLENEN 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Manisa'da geçen ayın sonlarına doğru yine Albay Arif Seyhun kışlasında 1049 asker fenalaşmış, bunlardan 207'si hastanede tedavi altına alınmıştı. Er Hüsnü Özel ise yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.
Son Güncelleme: 18.06.2017 01:46
Anahtar Kelimeler:
Manisa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.