YÖK'ten skandal karar: Seçimin iki turlu olduğunu unuttular

Baskın erken seçim tarihini belirleyenler 1.5 milyon gencin geleceğini şekillendirecek olan YKS sınavını unuttu. YÖK aldığı kararla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turlu olduğunu unuttu.

18 Nisan 2018 Çarşamba 16:47
YÖK'ten skandal karar: Seçimin iki turlu olduğunu unuttular






YÖK'ten skandal karar: Seçimin iki turlu olduğunu unuttular


Türkiye baskın erken seçime giderken, iki siyasi partinin anlaştığı 24 Haziran tarihinde 1.5 milyon gencin gireceği üniversite sınavları unutuldu. YÖK bu hatanın farkına varınca alel acele bir açıklama yaparak sınav tarihinin bir hafta sonraya ertelendiğini duyurdu. Ancak YÖK, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turlu olduğunu ya unuttu, ya da seçimlerin tek turda tamamlanacağına inanıyor..


YKS ne zaman yapılacak

Türkiye 24 Haziran 2018'de seçime gidiyor. Üniversiteye geçişte bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise o tarihlere denk geldiği için YÖK, tarihle ilgili açıklama yaptı. Buna göre, YKS 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak.

YKS için YÖK'ten son dakika açıklaması yapıldı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla birlikte erken seçim tarihi belli oldu. Ancak 24 Haziran 2018 olarak açıklanan erken seçim tarihi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile çakışıyor. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre YSK sınavı 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak.

YÖK'TEN YKS AÇIKLAMASI

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı


Erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından YÖK, YKS'nin tarihini değiştirdi ve sınavın 30 Haziran- 1 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

Üniversiteye geçişte bu yıl ilk defa uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim tarihi olan 24 Haziran 2018'e denk geldiği için ertelendi. Sınav 30 Haziran- 1 Temmuz'da yapılacak.

Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi.

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı Yetka Saraç Twitter'dan açıklama yaptı.


​Saraç yaptığı açıklamada, "24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS'nin 30 Haziran 2018 — 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Son Güncelleme: 18.04.2018 15:02
Anahtar Kelimeler:
YKS Ne Zaman Yapılacak?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.