Yolcular Dehşet Anlarını Anlattı

Türk Hava Yolları'nın Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında motoru alev aldı.

25 Nisan 2015 Cumartesi 16:12
Yolcular Dehşet Anlarını Anlattı






Yolcular Dehşet Anlarını Anlattı

 "İçerisi kokuyordu. Sonra maskeler açıldı" 

Türk Hava Yolları'nın Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında motoru alev aldı. Uçak havalimanına acil iniş yaptı, yolcular uçaktan motordaki yangın söndürülürken slaytlar (acil tahliye botu) ile tahliye edildi.

İLK İNİŞ DENEMESİNDE PAS GEÇTİ

97 yolcusu bulunan THY'nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli, Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada motoru alev aldı. Motoru alev alan uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. THY uçağı ilk iniş denemesinde pistti pas geçerken, ikinci denemesinde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. İniş yapan uçağın motorunda alev görünürken, itfaiye ve polis ekipleri apronda uçak için güvenlik önlemi aldı. Saat 10.41'de Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. Toprak alana çıkarak durabilen uçak slaytlar (acil tahliye botu) açarak yolcular tahliye edildi. Acil müdahale sonrasında 17/35 pisti uçuşlara kapatıldı.

VATANDAŞLAR YANAN MOTURU GÖRÜNCE BİNLERCE İHBAR GELDİ

Uçağın İstanbul semalarında alev alan motoru ile havalimanına yaklaşması vatandaşlar tarafından kaydedilirken haber merkezlerine binlerce ihbar geldi.Acil iniş yapan uçağın fotoğrafları ve görüntüleri sosyal medyada sürekli paylaşıldı.

YOLCULAR “ ŞOK İÇİNDEYDİK“

Uçakta bulunan yolcular olayın dehşetini basın mensuplarına anlattı. İtalya'da yaşayan Erkan Parmaksız, "Tam iniş esnasında tekerler yere vurduktan sonra uçağın önü havalandı. Ondan sonra alev aldığını söylediler. İçerisi kokuyordu. Sonra maskeler açıldı. İkinci denemesinde tek motorla daha iyi indi. Çünkü çok sert vurdu. Vurmasıyla uçağın önü kalktı. Yolcular olarak şok içindeydik anlamadık ama yarım saat dönerken zaman geçmedi. Uçak şimdi düşecek diye kendimizi sıktık. İkinci inişte sağı tarafımızdakiler motorun alev aldığını söylediler. Bir bayan çığlık atmaya başladı. Hostesler panik yapmayın dediler. İkinci inişte tek motorla daha iyi indi. Birinci inişte çok sert vurdu" dedi.

Parmaksız, uçaktan tahliye olduklarını ve üstünün başının ıslak olduğunu söyleyerek, “ Köpükle beraber kaydık “ diye konuştu. 

YAŞADIĞIMIZA ŞÜKRETTİK

Hasan Ali Eryılmaz ise, “Tam iniş yapmak üzereyken bir anda uçak çakılır gibi oldu. Sonra bir anda kalktık. Türbülanstaki gibi bir sağa sola gittik. Yaklaşık on, on beş dakika tur attık. Anons yaptılar acil duruma geçin diye. Ondan sonra bize pozisyon alın denildi. Herkes pozisyon aldı ondan sonra bekledik. Piste iniş yapıldı. Muhtemelen sağ motorda sorun vardı. Ondan sonra pistten çıktık “ dedi.

Eryılmaz, inişten sonra uçak içinde yaşananları da “ Millet yaşadığına şükretti. Alkışladık, kıyamet koptu. Herkes kafasını eğdi. Maskeler açıldı. Uçak baya sarsıldı. Telefonlar havada uçuştu" diye konuştu. 

Fransız vatandaşı Mona Shakavi de, “Hepimiz korktuk çığlık attık. Korkunçtu “ derken Tony Abisaab isimli yabancı yolcu da “ Uçak düşüyor gibi oldu. Motorda yangın vardı“ diye konuştu.  

MOTOR HAVADA AĞIR HASARLIYDI

Bu arada yolcuların havada çektiği fotoğraflarda dehşet vericiydi. DHA'nın ulaştığı fotoğrafta sağ motorun kanatla birleştiği yerde çıkan yangından dolayı moturun ağır hasar aldığı ve motorun sarktığı görüldü.Teknik yetkililer uçağın inişinde motorun sarkan bölümün piste sürtmesinden dolayı kıvılcımlarla aleve dönüştüğünü bildirdiler. 

Daha önce de bu uçağın bir süre önce kokpit camının da çatladığı öğrenildi.


İbrahim YILDIZ - Hüseyin ASLIYÜCE - Faik KAPTAN - Murat ÇAKIR-İSTANBUL DHA

Son Güncelleme: 25.04.2015 16:13
Anahtar Kelimeler:
ThyZorunlu İniş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.