Yunanistan Burhaniye'nin zeytin çekirdekleriyle ısınacak

06 Aralık 2012 Perşembe 16:07
Yunanistan Burhaniye'nin zeytin çekirdekleriyle ısınacak






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir´in Burhaniye ilçesinden, Yunanistan´a yakacak olarak zeytin çekirdeği ihraç edilecek. Tariş 76 Nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akova, komşu ülkeyi ısıtacaklarını söyledi.

Yakın bir zamanda kalorifer ve soba yakıtı olarak zeytin çekirdeği (pelit) kullanılmaya başlanan Yunanistan'la toplam 300 tonluk anlaşma yapan kooperatif, ilk etapta bir TIR dolusu 25 ton zeytin çekirdeğini bugün yolladı. Yönetim Kurulu Başkanı Akova, Bu yaz Midilli´den dostlarımız bizi ziyarete gelmişti. Kendilerine kooperatifimizin fabrikasını gezdirirken pirinanın içinden zeytin çekirdeğini alarak ısıtmada kullandığımızı anlattık ve örneğini gösterdik. Çok etkilendiler, satın almak istediklerini söylediler. Biz de kooperatif müdürümüzle birlikte nasıl ihracat yapabileceğimizi araştırdık. Şartlarını yerine getirdik. Bugün ilk partiyi yolluyoruz. dedi. Kooperatif Müdürü Emrah Öztürk ise zeytin çekirdeğinin 5 bin kaloriye yakın ısı verdiğini belirterek, Bugün 25 ton zeytin çekirdeğini, Midilli Adası´na gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 300 ton anlaşma yapıldı, ileriki zamanlarda devamı gelecek. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.