Yurt Dışından Emekli Olacaklara Müjde

Yeni yasa ile yurd dışından emekli olacaklara avantajlar sağlayan uygulamalar yürürlüğe girdi.

30 Mart 2015 Pazartesi 12:38
Yurt Dışından Emekli Olacaklara Müjde






                   Yurt Dışından Emekli Olacaklara Müjde
   Yeni yasa ile yurt dışından emekli olacaklara avantajlar sağlayan uygulamalar yürürlüğe girdi. Almanya'nın Köln kentinde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Torlak, değişen emeklilik yasasıyla yeni olarak netleşen bazı konulara açıklık getirerek, 2000'den sonra emekli olanlara zam müjdesi verdi.

                                           PRİM GÜN SAYISI DÜŞTÜ

   Emeklilik sandığına tabi olupta yurt dışında iş hayatına atılan vatandaşlarımızın yaştan emekli olabilmeleri için 5400 gün üzerinden prim yatırmaları gerekmekteydi. Emeklilik sandığında emeklilik şartları ağır olduğu için yurt dışı borçlanma müracatlarında 100 bin TL üzerinde bir bedel ödemeleri gerekmekteydi. Yeni düzenlemeye göre SGK artık emekli sandığına tabi olan vatandaşlarımızla ilgili olarak yaş haddini 3600 gün olarak değerlendirdi ve kendileri 58 yaş ve üzeri yaşlarda emekli olma hakkına dahil oldular.
                                  TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA ŞARTI KALKTI
   Yine vatandaşlarımız yurtdışına çıkmadan önce eğer devlet memuru olarak çalıştıysalar bunu değiştirmek için gidip Türkiye'de sigortalı çalışma gerçekleştiriyorlar ve SSK'dan emekli oluyorlardı. Şimdi hiç kurum değişikliğine gerek kalmaksızın yine kendileri de 3600 gün üzerinden emekli olabilecekler.

Son Güncelleme: 30.03.2015 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.