Yurtta Sulh Konseyi'nde kimler var?

FETÖ'cü darbe girişimini organize eden, sevk ve idaresini yürüten kadroya verilen Yurtta Sulh Konseyi'nin kimler tarafından oluşturulduğu aradan geçen 5 ay sonra ortaya çıktı.

09 Aralık 2016 Cuma 01:36
Yurtta Sulh Konseyi'nde kimler var?






Yurtta Sulh Konseyi'nde kimler var?

Türkiye'yi kanlı bir iç savaşın eşiğine getiren 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ilk kez adı duyulan Yurtta Sulh Konseyi'nin kimler tarafından oluşturulduğu muamması aradan geçen 5 ay sonra yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

TRT'de okunan FETÖ'cü cuntanın bildirisinde adı geçen Yurtta Sulh Konseyi'nin gizemini araştıran polis ve savcılık ilginç bilgilere ulaştı.

15 Temmuz FETÖ'cü Darbe Girişimi'ni soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişimini koordine eden "Yurtta Sulh Konseyi" ile ilgili ipuçlarına ulaştı. Konseyin en az 30 tuğgeneral ve albaydan oluştuğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın da bu kapsamda bir kez daha ifade vermesi gündemde..

EN AZ 30 TUĞGENERAL VE ALBAY VAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak tarafından koordine edilen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, ulaşılan bilgilerden birisi de "Yurtta Sulh Konseyi"nin kimlerden oluştuğu. Konseyin en az 30 tuğgeneral ve albay rütbesindeki FETÖ'cüden oluştuğu tespit edilirken, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen ve tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün ismi diğer komutanlara göre bir adım öne çıktı.

BELİRLENEN İSİMLER

Konseyde yer alan üst düzey komutanların da Ömer Faruk Harmancık, Hamza Koçyiğit, İrfan Arabacı, Gökhan Şahin Sönmezateş, Faruk Bal, Salih Ulusoy, Sadık Kalyoncu, Mustafa Özsoy, Ramazan Gözel, Bilal Akyüz gibi isimlerin olduğu belirlendi. FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz ile Nurettin Oruç, Kemal Batmaz, Harın Biniş'in de konseyin "sivil kanadını" oluşturduğu

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.