Yusuf Benli görevden alındı; Mevlana Müzesi'ni mahfetmişti

Dünya'nın en önemli tarihi müzelerinden biri olan Topkapı'da, 3. Selim'e ait tahtı lojmanına taşıyınca Türkiye'nin tanıdığı Yusuf Benli son görev yeri Konya'da hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları yüzünden görevden alındı. 

17 Ekim 2018 Çarşamba 18:53
Yusuf Benli görevden alındı; Mevlana Müzesi'ni mahfetmişti






Konya müzeler müdürü Yusuf Benli, görevden alındı; Mevlana Müzesi'ni mahfetmişti


Topkapı Sarayı'nda 3. Selim'in tahtını lojmanına taşıtırken görüntülenen AK Parti'nin gözde müdürlerinden Yusuf Benli, hakkında açılan yolsuzluk soruşturmalarının sayısı artınca görevden alındı. Son olarak Konya Müzeler Müdürü olarak görev yaptığı sırada, tarihi Mevlana Camii yakınına tuvalet yaptıran, burada çıkan kemikleri ise sağa sola attıran Yusuf Benli'nin arkeolojik kazılarda yolsuzluk yaptığı iddia edilmişti.

Kazı çalışmalarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakkında ilgili bakanlık tarafından soruşturma başlatılan Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli görevden alındı

4 KİŞİ ÇALIŞMIŞ, 100 KİŞİ GÖSTERMİŞ

Konya Valiliği'ne yapılan ihbarda, İl Müzeler Müdürü Yusuf Benli'nin bazı usulsüzlükler yaptığı iddia edildi. Vali Yakup Canbolat, iddiaları Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarlarına ileterek, müfettiş görevlendirilmesini talep etti. 3.5 ay önce Konya'ya gelerek soruşturma başlatan müfettişler, Konya ve çevresindeki tarihi ve turistik yerlerde yapılan kazı çalışmalarında bakanlığa 100 kişi çalışıyor gibi gösterilip, 4 kişi çalıştırıldığı; kazı yerlerinde kepçe çalıştırılıyor gibi gösterilip, kepçenin çalıştırılmadığı ortaya çıkarıldı.


DİLEK HAVUZUNA ATILAN PARALAR NEREDE

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçilerin kullanması için verilen galoşların ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı; Mevlana Müzesi bahçesinde yer alan Şeb-i Arus Havuzu'na ziyaretçilerin attığı madeni paraların kayıt altına alınmadığı iddialarıyla karşılaştı. 

Usulsüzlüklerle devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Söz konusu iddialarla ilgili Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli hakkındaki soruşturmayı tamamlayan müfettişler, raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundu. Raporun ardından Yusuf Benli, Müzeler Müdürlüğü görevinden alındı. Benli'nin arkeolog olarak görev yapacağı ve yerine de Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan'ın atandığı belirtildi. 


Topkapı Sarayı Müze Müdürü olarak görev yaptığı dönemde sarayda bulunan 3. Selim'e ait tahtı lojmanına taşıtmak istemesi ile gündeme gelen ardından atandığı Konya Mevlana müzesinde Müze tuvaletinde lavabo altlarında karton kutu ve limon kasalarına konulmuş kemik ve tarihi çinilerle gündeme gelen Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli son olarak da yine kazı ve tadilat çalışmaları ile ilgili harcamalarda usulsüzlük yaptığı iddiası ile gündeme gelmişti.

Benli'nin sorumluluğunda başta Mevlana Müzesi olmak üzere Konya merkez ve ilçelerdeki tarihi mekanlarda yapılan kazı ve tadilat çalışmalarının harcamalarında usulsüzlük duyumları üzerine Konya Valisi Yakup Canbolat tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan müfettiş istendi. Bakanlık tarafından gönderilen 2 müfettiş iddiaları soruşturmaya başladı.

Müfettişlerin soruşturmayı tamamlayarak Ankara’ya dönmesinin ardından Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Konya İl Müdürlüğü bünyesinde Arkeolog olarak görevlendirilen Benlinin yerine ise Akşehir müze müdürü Ömer Faruk Türkan getirildi. Ömer Faruk Türkan bugün Benli ’den görevi resmen devraldı. Yusuf Benli'nin Mevlana Camii etrafındaki ağaçların kesilmesinde de rolü olduğu yerel basında dile getirilmişti. KAYNAK HABER TÜRK 
 

Son Güncelleme: 17.10.2018 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.