Yüzde yüz yerli Türk sporu hemsball okullarda yaygınlaştırılacak

30 Kasım 2012 Cuma 10:42
Yüzde yüz yerli Türk sporu hemsball okullarda yaygınlaştırılacak






BİTLİS (CİHAN)- Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, yüzde yüz Türk sporu olan hemsball sporunu Bitlis´te geliştirmek amacıyla merkez ve Tatvan´daki 10 okula Hemsball malzemeleri dağıtıldığını söyledi.

Hemsball sporunu ilk kademe okullarına tavsiye ettiklerini ifade eden Güven, hemsball branşının Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye'nin gündemine getirildiğini hatırlatarak, Bitlis´te bu spor branşını Herkes İçin Spor İl Temsilciliği vasıtasıyla tanıtarak yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle bu sporu yaygınlaştırmaya ilk olarak Bitlis ve Tatvan´daki 10 okulumuzla başladık. İleriki süreçlerde bu sayıyı daha da çoğaltacağız. dedi.

Hemsball sporunun her yerde oynanabilecek ve maliyeti çok olan bir spor branşı olduğuna dikkat çeken Güven, İnsana hoşça vakit geçiren, dikkat ile sinir koordinasyonunu sağlayan, değişik ve güzel bir spor. Herkes bu sporu kapalı mekânlarda, iş yerlerinde, sınıflarda, bürolarda ve ofislerde yaparak stres atabilir. Çok basit malzemesi ve kuralları olan hemsball oynanması zevkli spor. Hemsball oyununa ilgi gösterenlere destek olacağız. diye konuştu.

Hemsball oyununun, beynin ürettiği komutların, el ve ayak koordinasyonuyla uygulanarak sayıya dönüştürülen zevkli eğlenceli ve keyif alınan bir oyun olduğuna işaret eden Güven, şöyle devam etti: Bunu el ve ayak koordinasyonunu yapabilen 3'den 93'e her insan oynayabilir. Hemsball topunu zıplatabilen düz ve sert zeminlerde açık ve kapalı alanlarda minimum 1,5 metre maksimum ise 4 metre alanda oynanabiliyor. Hemsball spor branşı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin psikomotor gelişimlerini destekleyerek, zihinsel koordinasyonu sağlar. Denge, odaklanma ve konsantrasyon gelişimi sağlar. Refleksleri geliştirir. Aile bireylerine ve topluma spor bilinci ve esneklik kazandırır. Yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşamlarına destek olur.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.