'Zabıtalar başkanın talimatıyla AK Partili meclis üyelerini tartakladı'

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
'Zabıtalar başkanın talimatıyla AK Partili meclis üyelerini tartakladı'






İZMİR (CİHAN)- İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın, meclis toplantısında tartıştığı AK Partili üyeleri zabıta ve güvenlik görevlilerine emir vererek dışarı arttırmak istemesiyle başlayan gerginlik devam ediyor. Aralık ayı olağan meclis toplantısında yaşanan olay hakkında bir basın açıklaması yapan AK Partili Bayraklı Belediye Meclisi üyeleri, tek sorumlusun Karabağ olduğunu iddia etti.

Başkan Karabağ'ın görev ve yetkilerini kötüye kullanarak, haklı hiçbir gerekçesi olmadan meclis üyelerini dışarıya atmaya kalkıştığını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan, Kapılara zabıta ve güvenlik görevlileri yığılarak AK Parti grubunun girmesi engellenmiş, girmek isteyen arkadaşlarımız da tartaklanmıştır. dedi. CHP'li Karabağ'ın belediyeyi çiftliğe çevirdiğini, yeğenleri, damadı ve ilçe yöneticilerini doldurduğunu öne süren Aslan, Akrabalarını, belediyeye ait işletmelerin başına geçirmiş. Gelirlerin nereye gittiği belli değilken, işletmeler zarar ederken kendisinin Yalı'da daire alacak kadar hızla zenginleştiği yönünde ciddi söylentiler var.şeklinde konuştu. CHP'li ilçe yöneticilerinden dokuz kişinin, belediyede maaşlı çalıştıklarını kendilerinin itiraf ettiğini aktaran Aslan, CHP ilçe yönetimi, Başkan Karabağ'ın emrinde çalışıyor. Belediye çalışanlarına küfür ve hakaretten ceza almış tek başkandır. Sosyal tesisler işgal altında ve sürekli zarar ediyor. 27 sosyal tesis, spor kulübü derneğine tahsis edilmiş; işletmesi ise özel özel bir şirkete verildi. Yatırımlarını belediye yapıyor ancak gelirinin nereye gittiği belli değil. dedi. Ali Aslan, asker ailelerine ödenen paralara bile sahip çıkılamadığını, belediyenin milyonlarca lira zarara uğrattığını öne sürerek, savcılığı ve bakanlık müfettişlerini göreve davet ederek, Onlarca, yüzlerce suç ve suistimal olduğu yaşananlardan, meclis tutunaklarından, denetleme raporlarından ve şikayetlerden görülecektir. diye konuştu. Söz konusu olayın yaşandığı gün mecliste alınan kararların iptali için idare mahkemesinde dava açacaklarını da kaydeden Aslan, Başkan hastadır, tedavisinin sürmesi gerekir düşüncesindeyiz. Şeker hastası olduğunu biliyoruz ve yürekten inanıyoruz. Ameliyat oldu ancak kilo vermesi dışında değişiklik olmadı. Agresif ve saldırgan davranışlarında, hastalığının etkisi olduğunu düşünüyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.