Zeytinburnu Belediye Başkanı 500 Bisikletliyle Trafikte!

Zeytinburnu'nda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir süredir yoğun kampanya yürüten Murat Aydın şehir içi ulaşımda farkındalık oluşturmak için, 500 kişilik belediye çalışanı ile 10 KM yol kat edecek.

05 Temmuz 2018 Perşembe 08:59
Zeytinburnu Belediye Başkanı 500 Bisikletliyle Trafikte!






Zeytinburnu Belediye Başkanı 500 Bisikletliyle Trafikte!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve belediye personeli 500 bisikletle Zeytinburnu trafiğine çıkarma yapıyor. Türkiye'de ilk defa Zeytinburnu'nda başlatılan "Paylaşımlı Bisiklet Sistemi" ile ilgili farkındalık oluşturmak için pedal çevirecek olan Başkan Aydın ve 500 kişilik belediye personeli, 2 tekerlek üzerinde toplam 10 kilometre yol katedecek.

Gönüllü vatandaşların da destek vereceği etkinlikte cadde ve sokak aralarını dolaşacak olan Başkan Aydın, başkan yardımcıları, müdür ve belediye personeli, Belediye Hizmet Binası önünden pedal çevirmeye başlayarak, Muammer Aksoy Caddesi, İnönü Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi ve Mevlana Caddesi gibi toplam 14 noktayı bisiklet sürerek dolaşacaklar. Başlangıç noktası olan Belediye Hizmet Binası önünde sona erecek etkinlikte Başkan Aydın ve ekibi 500 bisikletle toplam 10 kilometreyi ardında bırakacak.

Düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesi planlanan bisiklet için farkındalık etkinliğine tüm basın mensupları davetlidir.

67 GÜNDE 670 KİLOMETRE

Zeytinburnu'nda son yıllarda yapılan anketlere göre en önemli sorunların başında trafik geliyordu. İlçedeki trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 3 ay önce başlattığı "ZEYBİS" projesi ile Zeytinburnu'nda bisikletli ulaşımı hayata geçirdi.

Ve Başkan Murat Aydın da dahil olmak üzere tüm belediye personeli toplu gidişler haricinde bisiklet kullanmaya başladı. Tam 67 gündür Zeytinburnu sokaklarını makam aracıyla değil bisikletle dolaşan Başkan Aydın, günde 10 kilometreye yakın mesafe katederek 67 günde yaklaşık 670 kilometreye yakın yol aldı.

Son Güncelleme: 05.07.2018 06:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.