Ziraat Bankası'nın başına Hüseyin Aydın geldi

14 Temmuz 2011 Perşembe 12:58
Ziraat Bankası'nın başına Hüseyin Aydın geldi






ANKARA (CİHAN)- Halkbank Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın 15 Temmuz 2011 itibariyle Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini üstlenecek. Halkbank'ın yeni Genel Müdürü ise halen bankada Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Süleyman Aslan olacak. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na geçmesinin ardından boşalan koltuğa Hüseyin Aydın geçiyor.

2005 yılından beri Halkbank Genel Müdürlüğü görevini yürüten Aydın, aktif büyüklük ve kredi hacmi açısından önemli bir başarıya imza atarak Halkbank aktif büyüklüğünü 78 milyar TL'ye çıkardı. Nakdi kredilerini 48 milyar liraya, piyasa değerini yaklaşık 15 milyar dolara yükselten Aydın'ın Genel Müdürlüğü döneminde hisselerinin yüzde 25'i halka arz edildi. Hüseyin Aydın'ın görev süresinde Halkbank en son The Banker dergisinin En Büyük 1000 Banka sıralamasında sermayeye oranla kârlılık açısından dünyanın en büyük altıncı bankası olma başarısını gösterdi. Halkbankası'nda Hüseyin Aydın'ın gitmesiyle boşalacak koltuğa Süleyman Aslan oturacak. Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan, meslek hayatına 1992 yılında Ziraat Bankası A.Ş. Bankacılık Okulu'nda başladı.

Ziraat Bankası'nda Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığı Uzmanı, İstanbul Menkul Kıymetler Şubesi Müdür Yardımcılığı, Bono Tahvil Daire Başkanlığı Bölüm Müdürlüğü, Döviz ve Para Piyasaları Daire Başkanlığı, Halkbank'ta Hazine Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Halk Yatırım Menkul Değerler'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Aslan, 1970 Çorum doğumlu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.