1 milyon dolarlık banknotla yakalanan 2 kişi serbest

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde, jandarma tarafından ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişlerde kullandığı 1 milyon dolarlık bir...

06 Mart 2015 Cuma 16:42
1 milyon dolarlık banknotla yakalanan 2 kişi serbest






İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde, jandarma tarafından ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişlerde kullandığı 1 milyon dolarlık bir banknotla yakalanan iki kişi, sevk edildikleri adliyede savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün saat 11.00 sıralarında, sahte dolar taşdığı ileri sürülen bir otomobili ihbar üzerine İzmir- İstanbul Karayolu'nda takibe aldı. Saruhanlı girişindeki kavşakta otomobili durduran jandarma ekipleri, sürücü E.K. (35) ile yanındaki arkadaşı F.G.'yi (28) araçtan indirdi. Önce şüphelilerin üzerinde, ardından da otomobilde arama yapıldı. Otomobildeki arama sahte banknot bulmayı bekleyen jandarma ekipleri, bir dosya içinde ABD Merkez Bankası tarafından 1988 yılında 32 adet basılan ve piyasa değeri üzerinde yazan miktardan fazla olan, sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ile karşılaştı. Koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalararası alışverişlerde kullandığı belirtilen 1 milyon dolarlık banknota el konulurken, iki şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki ilk ifadelerinde, gerçek olduğu tespit edilen banknotu tanımadıkları bir kişiden aldıklarını ve İstanbul'a satmaya götürdüklerini söyleyen iki şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. E.K. ve F.G.. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, el konulan 1 milyon dolarlık banknotun ise Merkez Bankası'na teslim edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.