1 yeğenini öldüren, 1 yeğenini de yaralayan amcanın yargılanmasına başlandı

Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - KONYA’da 'vuruldum' diye telefonla arattığı kardeşinin, kendisine yardım için Mersin'den gönderdiği yeğenleriyle aralarında çıkan kavgada yeğenlerinden Ayhan Şimşek'i tabancayla öldüren, Cumali...

09 Mart 2015 Pazartesi 16:32
1 yeğenini öldüren, 1 yeğenini de yaralayan amcanın yargılanmasına başlandı






Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - KONYA’da 'vuruldum' diye telefonla arattığı kardeşinin, kendisine yardım için Mersin'den gönderdiği yeğenleriyle aralarında çıkan kavgada yeğenlerinden Ayhan Şimşek'i tabancayla öldüren, Cumali Şimşek'i de yaralayan amca Turan Şimşek'in yargılanmasına başlandı. Amacının Mersin'de oturan kardeşi Osman Şimşek'i denemek olduğunu öne süren Turan Şimşek,  ''Amacım onu denemekti, başıma bir iş gelirse size sahip çıkacak mı diye kızıma arattım. Ertesi gün yeğenlerim Mersin'den, Konya'ya geldi'' dedi.
Olay, 13 Aralık 2014 günü merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Dağdibi Sokak'ta meydana geldi. 61 yaşındaki Turan Şimşek, kızı Ümmü Gülsüm Şimşek'e Mersin'de oturan kardeşi Osman Şimşek'i telefonla aratıp, ''Babam komşularımızla kavga etti, babamı vurdular'' dedirtti. Osman Şimşek'in oğulları 34 yaşındaki Cumali Şimşek ve 24 yaşındaki Ayhan Şimşek bunun üzerine Mersin'den Konya'ya geldi. Amcasının evine giden iki kardeş, amca Turan Şimşek'i sağlıklı olarak karşılarında gördü. İki kardeş, amcalarının kendilerine şaka yaptığını öğrenince tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Turan Şimşek, evden aldığı tabancasıyla yeğenlerine kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu Ayhan Şimşek sırtından, Cumali Şimşek ise kolundan ve dizinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ayhan Şimşek, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan amca Turan Şimşek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'AMACIM DENEMEKTİ'
Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis, 'kasten yaralama' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla hakkında dava açılan tutuklu Turan Şimşek, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Öldürdüğü yeğeni Ayhan Şimşek'in, daha önce kızı Ümmü Gülsüm'ü evlenmek amacıyla istemeye geldiğini ancak o gün evde bulunan bir kadın komşularıyla yeğenleri arasında çıkan tartışma nedeniyle kızını vermekten vazgeçtiğini belirtti.
KARDEŞİMİ DRENEMEK İSTEDİM
Kız isteme olayından yaklaşık 2.5 ay geçtikten sonra yeğenlerinin babası Osman Şimşek'i, denemek için kızı Ümmü Gülsüm'e telefonla arattığını belirten Turan Şimşek şöyle konuştu:
''Kızım Ümmü Gülsüm'e, kardeşim Osman Şimşek'i, arattım. Amacım onu denemekti. Başıma bir iş gelirse size sahip çıkacak mı diye kızıma arattım. Ertesi gün yeğenlerim Ayhan ve Cumali, Mersin'den Konya'ya geldi. Durumu öğrenince niye böyle bir şey yaptığımı sordular. Ben de şaka yaptığımı söyledim. Sizinle alakası yok, sizi de çağırmadım dedim. Bunun üzerine ölen Ayhan babasına küfür etti, bana da sinkaflı sözler söyleyip vurmaya başladı. Tüm bunların sebebi kızımı vermemiş olmamdır.'' 

'AMCAM ARKAMIZDAN ATEŞ ETTİ'
Mahkemeye katılan ve olayda kolundan yaralanan Cumali Şimşek de, kız isteme olayında ölen kardeşi Ayhan Şimşek'in, Ümmü Gülsüm'de normal olmayan bir özrü fark edip evlenmekten vazgeçtiğini belirtti.
Amcalarının vurulduğunu öğrenip, Konya'ya geldiklerini ve şaka olduğunu anlayınca tepki gösterdiklerini belirten Cumali Şimşek, kardeşi Ayhan ile birlikte araçlarına bindikten sonra amcasının arkalarından ateş ettiğini öne sürdü.
Mahkeme heyeti alınan ifadelerin ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Mayıs tarihine erteledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.