112 Acil Servis çalışanlarından 'taşeron şoför' tepkisi

KARABÜK İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 112 Acil Servis çalışanları, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 bin taşeron ambulans şoförü alınacak olmasına tepki gösterdi. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis’inde...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 17:39
112 Acil Servis çalışanlarından 'taşeron şoför' tepkisi






KARABÜK İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 112 Acil Servis çalışanları, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 bin taşeron ambulans şoförü alınacak olmasına tepki gösterdi.
İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis’inde acil tıp teknisyeni, sağlık teknikeri ve şoför olarak görev yapan yaklaşık 30 kişi, 'Susma haykır taşerona hayır', 'Taşeron emek sömürüsüdür', 'Taşeron ölüm demektir' yazılı dövizler ile kurum önünde eylem yaptı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın 'Şoför Hizmet Alımı' adı altında 3 bin taşeron ambulans şoförü almasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan acil tıp teknisyeni Ümit Topçuoğlu, çalışanların emeğinin karşılığı olarak hak ettikleri ücretlerin bir bölümünün taşeron şirketlere aktarılmasının emek hırsızlığı olarak gördükleri ifade ederek şöyle devam etti:
"Taşeron şoför alımı ciddi sıkıntılar doğuracaktır. Devlette kadrolu olan Acil Tıp Teknisyeni- paramedik ve sürücülerle taşeron yolla istihdam edilen arasında aynı işe farklı ücret ödenmesinden dolayı huzursuzluk, tartışma ve motivasyon kayıpları yaşanacaktır. Emeği daha ucuza mal eden bu sistem, özelleşmenin bir ön adımı olarak karşımıza çıkacaktır. Sisteme bu yolla düz şoför almak ise başlı başına büyük bir sorun haline gelecektir."
Açıklamanın ardından 112 Acil Servisi çalışanları alkışlarla Sağlık Bakanlığı’nın taşeron şoför uygulamasını tepkilerini gösterdi. Eylemin ardından sağlık çalışanları görevlerinin başına döndü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.