14 Yıl Sonra Tutuklatan İddiada İlginç Gelişme

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde evinin çatı katında intihar ettiği sanılan 51 yaşındaki Emine Ünal'ı parası için öldürdüğü iddiasıyla 14 yıl sonra yakalanıp, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle...

06 Kasım 2014 Perşembe 12:12
14 Yıl Sonra Tutuklatan İddiada İlginç Gelişme






Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde evinin çatı katında intihar ettiği sanılan 51 yaşındaki Emine Ünal'ı parası için öldürdüğü iddiasıyla 14 yıl sonra yakalanıp, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 33 yaşındaki İshak Ünal'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede, sanığın olay tarihinde kaç yaşında olduğunun belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan kontrollerin sonuçları okundu. Adli Tıp Kurumu'nun gönderdiği raporda, 22 yaşına kadar kemik gelişim testi yapıldığını, bu yaştan sonrakilere ise bunun gerçekleştirilemediği görüşünün bildirildiği açıklandı. Böylece sanığın olay tarihindeki yaşı, adli tahkikat sonrası tespit edilecek.
1999 yılının Şubat ayında meydana gelen olayda, Bursa'da oturan İshak Ünal, küçük yaşta kendisini yurttan alıp nüfusuna geçiren üvey annesinden uzun süredir haber alamadığını belirterek, teyzesinin oğlu ile Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi, Değirmendere Caddesi'ndeki evine gitti. İshak Ünal, evde Emine Ünal'ın imzasıyla yazılı intihar notunu görünce, teyzesinin oğlu ile birlikte çıktığı çatı katında, Emine Ünal'ın asılı cesedi ile karşılaştı. Polise haber veren Ünal, intihar notunu da görevlilere teslim etti. Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan inceleme sonucu, intihar ettiği belirtilen Emine Ünal'ın ölümüyle ilgili olarak takipsizlik kararı verildi.
14 YIL SONRA GELEN İTİRAF
Olaydan tam 14 yıl sonra geçen yıl İshak Ünal'ın bir arkadaşı yakınlarına, Emine Ünal'ın, daha önce "Annemi eter alıp bayıltacağım. Daha sonra da öldüreceğim" diyen İshak Ünal tarafından öldürüldüğünü, cinayet sonrası ortak arkadaşları olan S.Ş. ile birlikte cesedi asansöre koyarak çatı katına taşıyıp, burada olaya intihar görüntüsü verdiklerini, bırakılan notu da Emine Ünal'ın yazmadığını öne sürdü.
Bu bilgilerin öğrenilmesi üzerine polis, İshak Ünal ile arkadaşı S.Ş.'yi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamalarında suçu kabul etmeyen 2 şüpheli adliyeye çıkartıldı. İshak Ünal tutuklanırken, 'Cinayete yardım ve yataklık' etmekle suçlanan S.Ş. ise serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonrası İshak Ünal hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabasını öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kriminal Polis Laboratuarı’nda yapılan incelemede, intihar notunu kendisinin yazdığı tespit edilemeyen İshak Ünal, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti sanığın, Emine Ünal'ın yaşamını yitirdiği 1999 yılının Şubat ayında 18 yaşından küçük olup olmadığının belirlenmesi için kendisini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.
OLAY TARİHİNDEKİ YAŞI BELİRLENEMEDİ
İshak Ünal'ın devam edilen yargılanmasında, Mahkeme Başkanı Ali Rıza Bir, sanığın olay tarihindeki kemik yaşının tespit edilmesi için İstanbul 6'ncı Adli Tıp İhtisas Dairesi'nden beklenen raporun geldiğini belirtti. Mahkeme Başkanı Bir, raporda kemik gelişiminin ancak 22 yaşına kadar yapıldığını, sanığın ise bu yaşının üzerinde olduğu için olay tarihindeki gerçek yaşının belirlenemediğini, bunun ise ancak adli tahkikat sonucu ortaya çıkabileceği görüşüne yer verildiğini okudu.
Duruşma, Cumhuriyet Savcısı'nın sanık hakkındaki mütaayı hazırlaması için  erteledi.

FOTOĞRAFLI

 

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.