16 yaşındaki liseli Cansu'yu öldüren katile 24 yıl hapis

Bağcılar'da geçtiğimiz yıl henüz lise 1. sınıf öğrencisi Cansu Çaptı'yı katleden Mehmet A.K adlı zanlıya 24 yıl hapis cezası verildi.

17 Mayıs 2018 Perşembe 10:09
16 yaşındaki liseli Cansu'yu öldüren katile 24 yıl hapis






16 yaşındaki liseli kızı öldüren katile 24 yıl hapis


Bağcılar'da Mehmet A.K. pompalı tüfekle 16 yaşındaki Cansu Çaptı'yı öldürmüştü. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Mehmet A.K.´nın suç tarihinde 18 yaşından küçük olan maktül Cansu Çaptı´ya karşı tasarlayarak öldürme suçunun sabit olduğunu belirtti ve sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde yaşını da dikkate alarak 24 yıl hapis cezasına çarptırdı


Bağcılar'da geçen yıl barışma teklifini kabul etmemesi üzerine eski kız arkadaşı 16 yaşındaki Cansu Çaptı'yı sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren tutuklu sanık 17 yaşındaki Mehmet A.K.'nın yargılandığı dava karara bağlandı. Sanık Mehmet A.K. son sözünde olay nedeniyle pişman olduğunun belirtti. Öldürülen genç kızın annesi Fatma Çaptı "Kızım Lise 1. Sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken sanığın az ceza almasını istemiyorum, sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde hala dayanamıyorum" diyerek mahkeme heyetine seslendi. Mahkeme heyeti, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezada "Haksız tahrik" ve  "iyi hal" indirimi ise uygulanmadı.

DHA'nın haberine göre, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu Suça Sürüklenen Çocuk Sanık Mehmet A.K., ve taraf avukatları hazır bulundu. Öte yandan hayatını kaybeden Cansu Çaptı'nın annesi Fatma Çaptı da duruşmaya 'şikayetçi' sıfatıyla katıldı.  

KIZIM MEZARDA YATARKEN AZ CEZA ALMASIN

Anne Fatma Çaptı kızının sözlü ya da nişanlı olmadığını belirterek, "Kızım Lise 1. Sınıf öğrencisiydi. Kızım mezarda yatarken sanığın az bir ceza almasını istemiyorum. Hakettiği hakettiği cezayı almasını istiyorum. Sokağa çıkıp kızımın yaşıtlarını gördüğümde hala dayanamıyorum. Olay sebebiyle ailem perişan oldu" ifadelerini kullandı.

Şikayetçi Çaptı Ailesi´nin avukatı Orkun Ayhan da sanığın eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu belirterek, "Sanığın  maktül ile sözlü olduğu yönündeki savunmalarının tanık ve müvekkilin beyanları ile doğru olmadığı ortaya konulmuştur. Sanık daha önce arkadaş olduğu maktul ile ayrılmasını hazmedemeyerek tasarlamak suretiyle eylemi gerçekleştirmiştir. Sanığın  herhangi bir indirim maddesi uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Mehmet A.K. da "Olay nedeniyle pişmanım, tahliyemi istiyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.