20 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta Anadolu Atatürk Lisesi Kız Yurdu'nda kalan 20 öğrenci karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Büyük Beybağı Mahallesi Türkmen Sokak'ta bulunan 6 katlı Anadolu Atatürk Lisesi Kız...

04 Kasım 2014 Salı 22:12
20 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı






Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta Anadolu Atatürk Lisesi Kız Yurdu'nda kalan 20 öğrenci karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Büyük Beybağı Mahallesi Türkmen Sokak'ta bulunan 6 katlı Anadolu Atatürk Lisesi Kız Yurdu'nun ikinci katında bulunan 20 öğrencide akşam saatlerinde öksürük ve boğaz yanması şikayeti baş gösterince durumu yurt görevlilerine bildirdi. Bunun üzerine görevliler yurda ambulans çağırdı. Öğrenciler karbonmonoksit gazı zehirlenmesi şüphesiyle Tokat Devlet Hastanesine götürüldü. Tedaviye alınan öğrenciler bir süre sonra taburcu edildi. Yurtta kalorifer dairesi ve ikinci katta yapılan incelemede karbonmonoksit gazına rastlanmadı.
BOĞAZLARINDA YANMA VE ÖKSÜRÜK HİSSETMİŞLER

Olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yurda giderek incelemelerde bulundu. Yazıcı, ciddi bir sıkıntının yaşanmadığını söyleyerek, "Yurdumuz akşam yemeğinden sonra sadece ikinci kattaki öğrencilerimiz boğazlarında yanma ve öksürük hissetmişler. Bunun ardından okul müdürümüz yurda gelerek buradaki görevliler ile araştırma yapmışlar, itfaiye çağırmışlar hem de elektrik tesisatlarının kontrolünü sağlamış. Elektrik tesisatlarında veya ısınma sisteminde herhangi bir şey tespit edilemedi. Çocuklarımız ivedi olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildiler. Tedavilerinin ardından taburcu edildiler" dedi.
Levent Yazıcı ayrıca hastane yetkililerinden aldıkları bilgiye göre öğrencilerde gözlenebilir bir sorun olmadığını kaydetti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.