3 aylık Miray bebek ve 72 yaşındaki dedesini kim katletti?

Cizre'de, hastanaye götürülmek üzere yola çıkan 3 aylık bebek ile 72 yaşındaki dedesi arkadan vurularak katledildi. Saldırının ardından sosyal medyada yayınlanan görüntülerde aile yakınları keskin nişancının polis olduğunu iddia etti.

26 Aralık 2015 Cumartesi 18:18
3 aylık Miray bebek ve 72 yaşındaki dedesini kim katletti?






3 aylık Miray bebek ve 72 yaşındaki dedesini kim katletti

Terör örgütlerinin kanlı saldırıları bebek yaşlı ayrımı yapmıyor. Güneydoğu'da teröristlere yönelik operasyonlar sürerken yürek burkan haberler geliyor. Çatışmanın ortasında kalan 3 aylık Miray bebek ile dedesi Ramazan İnce hastane yolunda öldü, halası Rukiye İnce ise yaralandı. Bölgeden gelen ilk haberlerde korkunç olayın ilk anda PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirildiği bilgisi gelirken, sonra sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, aile yakınları güvenlik güçlerini suçladı..

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün gece çatışma ortasında kalarak yaşamını yitiren 3 aylık Miray İnce'nin annesi Soulın İnce değil, halası 42 yaşındaki Rukiye İnce olduğu açıklandı.

Sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de olayın detayları bugün ortaya çıktı.

İddiaya göre Sur Mahallesi'nin Sukanalı Sokak üzerindeki çatışmalar yoğunlaşırken, 8 Nolu evde saat 22.45'de annesi Soulın İnce'nin kucağında bulunan Miray İnce'nin başının sağ arka tarafına  kurşun isabet etti. Ağır yaralanan bebeği hastaneye götürmek için ailesi 112 Acil Servis ile 155 Polis İmdat telefonunu arayarak durumu bildirdi. Sokakta hendek ve barikat olduğu için ambulans yakındaki caddeye geldi. Miray bebeği dedesi 73 yaşındaki Ramazan İnce ile halası Rukiye İnce, ambulansın beklediği bölgeye götürürken, görgü tanıklarının ifadesine göre arkadan ateş açıldı. Açılan ateşte dede Ramazan İnce ile hala Rukiye İnce yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen 3 yaralıdan Miray bebek tüm çabalara karşın yaşamını yitirdi.

Cizre Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalenin ardından durumları ağır olan Ramazan İnce ve Rukiye İnce, ambulans uçakla Adana'daki Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm tedaviye karşın dede Ramazan İnce de yaşamını yitirdi. Ameliyata alınan Rukiye İnce'nin daha sonra yoğun bakıma alındı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Terör mağduru vatandaşlarımız ambulans uçakla Adana'ya getirilerek bir hastanemizde tedavi altına alındı. Maalesef birisini kaybettik. Diğer yaralı vatandaşımız ise ameliyata alındı. Şu an yoğun bakımda ve genel olarak sağlık durumu iyi. Gerekli tedaviler yapılıyor. Şu an için cenazeyi de alan olmadı" dedi.

MİRAY BEBEK VE DEDESİNİ KİM VURDU?

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde olaya tanık olan aile üyeleri ise kendilerine ateş açan keskin nişancıların olduğu bölgede polislerin olduğunu iddia etti,

Miray Bebeğin Halası ve Berivan İnce ve amcası Abdurrahman İnce ise 155'i aradıklarında 'Panzerlerin olduğu bölgeden bize ateş açıldı, ambulansa götürülürken söyleyin ikinci kez açmasınlar dedik' sözleri gündeme damgasını vurdu. Her iki görgü tanığının konuştuğu videolar sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılıyor

Son Güncelleme: 26.12.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.