450 liralık hediye çeki beklerken, 15 bin lira borçlandı

Ahmet ÖZ / KARAMÜRSEL(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin karamürsel İlçesi'nde,  arkadaşına ait sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki adresinden kendisine yazan ve 'sana 450 liralık hediye çeki göndereceğim' diyen kişiye kredi kartı bilgilerini...

27 Şubat 2015 Cuma 15:54
450 liralık hediye çeki beklerken, 15 bin lira borçlandı






Ahmet ÖZ / KARAMÜRSEL(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin karamürsel İlçesi'nde,  arkadaşına ait sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki adresinden kendisine yazan ve 'sana 450 liralık hediye çeki göndereceğim' diyen kişiye kredi kartı bilgilerini veren 38 yaşındaki Tijen Biçer, bu bilgilerle 15 bin TL'lik alışveriş yapıldığı mesajını alınca Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. 
Karamürsel İlçesi'nde oturan ve bir kamu kuruluşunda çalışan 38 yaşındaki Tijen Biçer, dün yaşadığı olayla ilgili olarak şunları anlattı:
"Dün öğleden sonra facebook hesabıma arkadaşımdan mesaj geldi. Daha sonra da yazışmaya başladık. Arkadaşım yeni bir işyerine geçtiğini ve çalıştığı şirketin  teknoloji şirketi olduğunu, bana da 450 liralık bir hediye çeki vereceğini söyledi. Acele ile kredi kartımın numarası ile şifresini istedi. Dalgınlığa düşerek arkadaşıma da güvenip istenilen bilgileri verdim. Birkaç dakika içerisinde telefonuma kredi kartımdan 15 bin liralık alışveriş yapıldığı bilgisi geldi. Arkadaşımı bu sefer telefonla aradım. Arkadaşım facebook hesabının hackerler tarafından ele geçirildiğini ve kontrolü dışında olduğunu belirtti. Bunun üzerine facebook hesabındaki yazışmaların çıktısını alarak Karamürsel Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum."
Tijen Biçer, konuyla ilgili olarak bankayı da aradığını ve kredi kartını bloke ettirdiğini, ancak banka görevlilerinin kartının şifresini karşı tarafa verdiği için 15 bin liralık alışverişe müdahale edemeyeceklerini belirttiklerini söyledi.

Yaşadığı şoku hala atlatamayan ve bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen, kendisini dolandıranların yakalanmasını isteyen Tijen Biçer, sosyal paylaşım sitelerinden en yakını bile olsa bu şekilde gelen yazışmalara aldanılmamasını istedi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.