8 İlde 'paralel Yapı Operasyonu' (yeniden)

İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde bu sabah 'Paralel yapı operasyonu' başlatıldı. Savcılığın talimatında yanlış anlaşılma olduğundan ilk aşamada aralarında...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:12
8 İlde 'paralel Yapı Operasyonu' (yeniden)






İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde bu sabah 'Paralel yapı operasyonu' başlatıldı. Savcılığın talimatında yanlış anlaşılma olduğundan ilk aşamada aralarında müdür amir ve memurların bulunduğu 17 palise gözaltı uygulaması yapılırken, daha sonra gözaltı kaldırıldı ve sadece evlerindeki bilgisayarlara el konularak incelemeye alındı. 
Daha önce de birçok polisin gözaltına alındığı 'Paralel yapı' iddialarıyla ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'ı da kapsayan operasyon başlatıldı. Bu sabaha karşı eş zamanlı başlatılan operasyonu doğrulayan Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, aralarında müdür, amir ve polislerin de bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığını, operasyonun devam ettiğini bildirdi. 
İlerleyen saatlerde ise, bazı internet gazetelerinde aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu bazı isimler de verilerek gözaltıların sürdüğü haberleri yeralırken, saat 11.30 sıralarında gelişmelerle ilgili Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Yarımel, gözaltı uygulamasının Cumhuriyet Savcılığı talimatının yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını belirterek, "Gözaltı uygulaması kaldırıldı. Soruşturma kapsamındaki müdür amir ve memurların evlerindeki bilgisayarlar incelemeye alındı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.